Z USA si přivezli významná sportovní ocenění 
a z červnového Mistrovství republiky osm medailí 

Již jsme si zvykli na to, že českotřebovští sportovci sbírají úspěchy a ocenění nejen doma, ale i na mezinárodní úrovni. V tomto směru patří opět velké uznání zápasníkům DSC GYM Česká Třebová, kteří měli bohatý a také velmi úspěšný jarní program.  
Desátého května odletěli trenéři, Lukáš Janda, David Sedlák, Tadeáš Smejkal a svěřenec Ondřej Skřivan, na týdenní soustředění do USA. Cesta za oceán nebyla náhodná,  Třebováky na seminář pozval Karel „SilverFox“ Pravec, který v New Jersey založil svou vlastní školu BJJ. Tento Čechoameričan, držitel černého pásu 3. stupně pod Renzo Gracie a černého pásu 3.stupně v taekwondo,  již několikrát navštívil Českou republiku i naše město. A právě  DSC GYM Česká Třebová si vybral jako svou jedinou sportovní pobočkou v rámci celé Evropy.
Třebováci se v USA seznámili s novými bojovými technikami a v dvoufázovém náročném tréninku se utkali i s americkými instruktory, kteří jsou držiteli černých pásů. Na úvod týdenního soustředění přišlo velké překvapení. Lukáš Janda a David Sedlák obdrželi černé pásy po náročných testech u instruktorů a stali se tak prvními, kterým Karel Pravec toto ocenění v Evropě udělil. V rámci  Pardubického kraje jsou jejich prvními nositeli  a v České republice jsou zapsáni jako čtrnáctý a patnáctý černý pás v brazilském jiu jitsu.
Fialový pás získal Tadeáš Smejkal za technický um v BJJ.    
Po návratu ze Států se tréninkové úsilí zaměřilo na Mistrovství České republiky, které se konalo 9. Června ve Frýdku-Místku. Po tradičně úspěšné prezentaci na této vrcholné republikové soutěži jsem oslovil trenéra Lukáše Jandu, který řekl: „ Na letošní otevřené Mistrovství České republiky v brazilském jiu jitsu vyslalo DSC GYM Česká Třebová 20 zápasníků. Kromě sedmi dospělých a dvou juniorů, tvořily výpravu děti ve věku od 7 do 13 let. Poctivá celoroční práce se nám vrátila v podobě 8 medailí, dvou zlatých, tří stříbrných a stejného počtu bronzových.
Velkou radost máme z úspěchů naší nejmladší generace. V kategorii dětí se stal mistrem české republiky devítiletý Nicolas Doleček -36kg, vicemistryní devítiletá Klára Dvořáková -36kg. Ve váhové kategorii - 40kg se stal vicemistrem Max Jasan a bronz ve váze -45kg získala Julie Velecká. Ostatní děti skončily na čtvrtých a pátých místech. V letošním roce zápasil Tadeáš Smejkal v kategorii elit -77kg. Po drtivých vítězstvích nad svými soupeři získal naprosto suverénně titul Mistra České republiky.
Velkým úspěchem je i bronzová medaile Davida Sedláka v kategorii elit fialové, hnědé a černé pásy, který se již půl roku léčí z vleklého zranění. Titul vicemistra republiky získal Jan Broulík v kat. bílé pásy - 84 kg a sbírku medailí dovršil třetím místem  Ondřej Skřivan -93 kg.
Jako trenér jsem s naší účastí na Mistrovství České republiky velmi spokojen. Dosažené výkony i medailové výsledky DSC GYM Česká Třebová jsou důkazem, že naši práci děláme dobře.“
V letošním roce prezentaci brazilského jiu jitsu na Týdnu sportu neuvidíte. Pokud si však najdete čas, můžete mistry Evropy a mistry České republiky vidět 14. července při jejich exhibičním vystoupení na parkovišti u zimního stadionu. To se uskuteční v rámci doprovodného programu 21.ročníku Memoriálu Mistra Jana Husa ve Stretballu.
                                                                                                                                                             Milan Michalski

Fotografie nahoře v textu:  Návštěva v USA zleva Sedlák, Janda, Smejkal, Pravec

DALŠÍ SNÍMKY: TŘEBOVÁCI NA MR 2018 


1.NICOLAS DOLEČEK V MODRÉM PŘI VÍTĚZNÉ PÁCE NA RUKU 

2.POFINÁLOVÉ OBJETÍ - KLÁRA DVOŘÁKOVA A NICOLAS DOLEČEK DSC GYM  ČESKÁ TŘEBOVÁ

3 FOTO TROFEJE Z MR 2018 

4 EMA TESAŘOVÁ V MODRÉM 

6 TADEÁŠ SMEJKAL – MISTR OPEN MČR V KAT. DOSPĚLÍ 

7 NICOLAS DOLEČEK MISTR OPEN MČR A KLÁRA DVOŘÁKOVÉ VÍSEMISTRINĚ NA STUPNÍCH VÍTĚZŮ


8 SKŘIVAN V BOJI O BRONZ