Z hokejbalu:

Reprezentační osmnáctka v přípravě na MS na českotřebovském zimáku      


Tento víkend bude na hokejbalové mapě opět pořádně rušno, a to i díky přípravným soustředěním mládežnických reprezentací na mistrovství světa. Reprezentace hráčů do 18 let se od soboty 16.6 do neděle 17.6. bude pilně připravovat na šampionát v Kanadě na zimním stadionu v České Třebové. Trenéři vzali na kemp i náhradníky pro vrcholnou světovou akci, jež vypukne na začátku července. „Zaměříme se zejména na systémové věci, jako je založení útoku, přechod středního pásma a organizaci hry v útočném a obranném pásmu,“ vypočítává lodivod národní družiny Martin Davídek.
Realizační tým reprezentace hráčů do 18 let má se zimním stadionem v České Třebové dobré zkušenosti. Rozměrově se navíc jedná o stejné hřiště, které na juniory čeká i v Kanadě. „V Třebové jsme se připravovali i před mistrovstvím světa v Anglii. Je zde dobré zázemí a je to na zimním stadionu, tedy podobné prostředí jako nás čeká šampionátu v Kanadě,“ upozorňuje Davídek.
Osmnáctka tak pokračuje v precizních přípravách i s šesti náhradníky. „Nominovali jsme všechny hráče, abychom s kluky, kteří jsou náhradníky, osobně probrali jejich roli a zároveň, aby byli připraveni, kdyby přišla jejich šance, a to i po stránce administrativy,“ vysvětluje hlavní kouč osmnáctky Martin Davídek. Pro šestici náhradníků se muselo jednat o náročnou situaci a je otázka, zdali vzali v pohodě informaci, že se budou připravovat s týmem, i když mají minimální šanci dostat se na šampionát. „Pro každého v roli náhradníka to muselo být zklamání. Právě proto jsou pozváni na první kemp. Šance je malá, ale nic nechceme ponechat náhodě,“ zdůrazňuje Davídek.

Představu o formacích máme, může ale dojít k úpravám

Času před startem mistrovství světa v Kanadě, které startuje 4. července, už mnoho není, takže určitě dojde na nespočet tréninkových jednotek a zápasů. „Zaměříme se zejména na systémové věci, jako je založení útoku, přechod středního pásma a organizaci hry v útočném a obranném pásmu,“ vypočítává Martin Davídek. „Na dalších kempech přidáme hru v nerovnovážných stavech, tedy přesilovky a oslabení. Tedy situace, které mohou rozhodovat o vítězi utkání,“ je si vědom hlavní trenér reprezentace U18.
Světový juniorský šampionát v kanadském městě St. Johns vypukne za 17 dní a je rozhodně důležité mít jasno o jednotlivých formacích, upevňovat jejich vazby a vše správně naladit na pětidenní náročný maraton. „Představu o formacích máme, ale k drobným úpravám samozřejmě ještě může dojít,“konstatuje Martin Davídek. „Jak se mistrovství světa blíží, tak si stále více uvědomujeme, že to brzy vypukne a těšíme se,“ nezastírá lodivod reprezentační osmnáctky Davídek.

Nominace na kemp reprezentace U18 v České Třebové 16.-17.6.:

Brankáři: Foršt Pavel (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Novotný Lukáš (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice), Rechtorik Tomáš (SHC Killers Litoměřice), Šuhaj Matěj (TJ Blatná Datels).
Obránci: Macek Filip, Kubeš Ondřej (oba HBC Hostivař), Rakovský Martin (HBC Hradec Králové 1988), Flos Milan, Adámek Radek (oba HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice), Toman Lukáš (HBK Kyjov), Šilhán Adam (HC Buldoci Stříbro), Lux Filip (SK Hokejbal Letohrad), Laurinc Jakub (SK Suchdol nad Lužnicí), Kaňák Nicholas (TJ Snack Dobřany).
Útočníci: Bucek Jiří, Janeček Martin, Augustin Filip (všichni HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Vaniš Jiří (HBC Hostivař), Janiurek Jan (SK Ďáblové Praha), Procházka Jaroslav (HBC ALPIQ Kladno), Votípka Matěj, Poláček Roman (oba HBC Plzeň), Novotný Vojtěch (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice), Kamenář Vít (HC Kert Park Praha), Bogdány Vojtěch, Faltus Filip (oba SK Hokejbal Letohrad), Malecha Matyáš (SK Pedagog České Budějovice), Tobiáš Ondřej (SK Kometa Polička), Lhota Lukáš (HBC Tygři Mladá Boleslav).