DEKSTONE Streetball Cup - Memoriál Mistra Jana Husa
21. ročník, 14.7.2018

V sobotu 14. července se uskuteční již 21. ročník streetballového turnaje Memoriálu Mistra Jana Husa. Z důvodu rekonstrukce budovy a areálu gymnázia se celá akce přesouvá na parkoviště u zimního stadionu Na Skalce, kam se opět sjedou streetballisté z různých koutů České republiky, ale i zahraničí. Díky spolupráci s ČBF a zařazení turnaje do mezinárodní soutěže 3x3 Central Europe Tour, již nyní víme, že přijedou týmy z Polska nebo Ukrajiny! K vidění tak budou velice kvalitní hráči, kteří se utkají o hodnotné ceny.
Na to vše opět budou dohlížet patroni akce, kterými jsou velké basketbalové osobnosti. Kateřina Elhotová, kapitánka basketbalové reprezentace a vicemistryně světa, a Roman Marko, elitní rozehrávač naší ligy, slovenský reprezentant a opora týmu Tuři Svitavy. Celý den tradičně nabídne bohatý doprovodný program a velký dětský den se spoustou sportovních aktivit! Kdyby pršelo, akce se přesune na zimní stadion.
Letošní ročník bude také letos spojen s velkou charitativní akcí, na které společně pracujeme se spolkem Za jeden provaz. Rozhodli jsme se uspořádat veřejnou sbírku ZA JEDEN PROVAZ PRO VERUNKU, která bude věnována Verunce Šrámkové z Kozlova. Verunka je 14letá slečna s mentálním handicapem a nutně s maminkou potřebují bezbariérovou koupelnu. Výtěžek sbírky bude použit na její rekonstrukci. Sbírku jsme zahájili dne 25.6.2018, pokladničku pro vás budeme mít připravenou 14. července na zmiňovaném Memoriálu Mistra Jana Husa. Kdo je však už nedočkavý, může jakoukoliv finanční částkou přispět na účet č. 2201450111/2010. Přes léto se budeme moci setkávat především v městském parku Javorka na akcích Kulturního centra, kde pro vás budeme mít připravenou pokladničku a samozřejmě vám poskytneme veškeré informace, které vás budou zajímat. Sbírku slavnostně ukončíme 6. října na 4. Benefičním notování v Národním domě v České Třebové.
Aktuální informace ke sbírce naleznete na webu www.zajedenprovaz.cz www.streetballhus.cz a na facebookovém profilu Za jeden provaz a Streetballhus. Všem dárcům moc děkujeme a vážíme si vaší podpory!
Dorazte se podívat na streetball nejvyšší úrovně, užít si pohodovou atmosféru a vyblbnout se s dětmi na sportovním dětském dni, nebo s námi pomoct na dobrou věc! Tímto jste na akci srdečně zváni.

Marek Trejtnar a Anna Borková