Běh na Kozlovský kopec 2018                                                


V neděli 24.6.2018 se poběží 27. ročník populárního Běhu na Kozlovský kopec. V posledních letech se závodu pravidelně zúčastňuje více než stovka běžců. Závod je součástí Českého poháru v bězích do vrchu a ISCAREX poháru. Svojí délkou a profilem (délka 5 km a převýšení 230 m) patří mezi nenáročné závody. Trať má po celé délce asfaltový povrch. První kilometr vede městem a pak trať rovnoměrně stoupá březovou alejí až do cíle k Chatě Maxe Švabinského. 

Start závodu je u budovy VDA v Habrmanově ulici v 10:00 hodin. Zde je také prezentace a zázemí pro závodníky. V ceně startovného (100 Kč) je zahrnuto občerstvení v cíli, doprava osobních věcí závodníků do cíle, měření času, využití zázemí závodu.

Ceny pro první tři závodníky ve všech vypsaných kategoriích jsou finanční a další věcné ceny budou slosovány v běžecké tombole.

Traťový rekord v kategorii mužů drží Robert Krupička časem 17:29 a v kategorii žen domácí českotřebovská závodnice Michaela Stránská časem 20:32. Jak Robert, tak Michaela jsou vynikajícími běžci do vrchu a medailisty z Evropských i světových šampionátů. Loňskými vítězi se stali Radek Hübl (18:06) a Michaela Stránská (20:32).

Závod není jen pro elitní závodníky, ale je otevřen široké veřejnosti bez omezení.

 

 Michaela Stránská, závodnice pořádajícího oddílu a držitelka traťového rekordu 20:32 z roku 2016