Nové zprávy z motokrosu                                                       
Po téměř dvouměsíční pauze se o uplynulém víkendu konal další závod MMČR juniorů v motokrosu, na kterém nechyběl ani třebovský jezdec týmu DD Racing Denis Dvořák.
Denis pauzu vyplnil celou řadou krajských a pohárových  závodů, ve kterých ladil formu do dalších  bojů o mistrovské body.
Z krajských závodů (SMS Pardubice) si odnesl jednou druhé místo z Nové Paky a jednou třetí místo z Ledče nad Sázavou. V Nova Cupu  v Benátkách u Litomyšle obsadil druhé místo (za jezdcem na motocyklu silnější třídy MX1) a  z dalšího pohárového závodu – Meteor Cupu, který se jel také v nedalekých Benátkách, získal další stříbrný věnec, když druhá jízda byla pro nezpůsobilost tratě zrušena.
Velmi slušné výsledky naznačovaly, že další závod juniorského mistrovství, který se konal  tuto sobotu v Třebízi nedaleko Prahy, by mohl přinést slušné umístění našeho jezdce. Neznámá trať a kompletní juniorská špička s řadou jezdců ze zahraničí byla zárukou tvrdých bojů. Sedmé místo v kvalifikaci tedy bylo více než solidní.
Potom již byla na řadě první jízda. Skvělý start a po prvním kole druhá pozice! Tu Denis držel až do sedmého  kola, kdy podlehl skvěle jedoucímu Jakubovi Terešákovi (pozdějšímu vítězi) a v závěru i svému velkému rivalovi Pavlu Dvořáčkovi. Přesto celý tým považuje čtvrté místo za parádní výsledek. Byla velká škoda, že průtrž mračen, která se spustila před startem do druhé jízdy, ukončila tento velmi dobře započatý závodní den. Bramborová medaile a slušná porce mistrovských bodů zvedla náladu celého týmu při přesunu do Horního Újezdu, kde se jel následující den prestižní  mezinárodní motokrosový závod ORION-TAURUS TRANS.
Možnost změřit své síly s kompletní republikovou seniorskou špičkou a s jezdci z Francie, Německa, Maďarska, Slovenska, Polska a  Rakouska však skončila v kvalifikaci, ve které si Denis zranil (opět!!) levou nohu. Naštěstí se snad nejedná o nic vážného, ale přesto je následující víkend  jeho start v krajském přeboru a také  na jeho oblíbené trati v Opatově ohrožen.
Držíme pěsti,  ať se zranění co nejdříve zlepší natolik, abychom mohli příznivce motokrosu informovat o dalších dobrých výsledcích našeho jezdce.
                                                                                                                                                   V. a M. Peterkovi