Městské muzeum Vás zve na akce

pořádané v červenci 2018


Stálé expozice: Dopravní křižovatky

Otevřeno denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin, během státních svátků 5. a 6. července 2018 otevřeno dle běžné otvírací doby
Výstava:

Výstava názvem Když v Třebové strašívalo nabízí figurální zpodobení českotřebovských strašidel autora Aleše Drašnara ze Slavoňova (www.impozantum.com).  Pro návštěvníky s dětmi je připraven doprovodný program.  Výstava potrvá do neděle 2. září 2018.
 
Zpřístupněné památky:

ROTUNDA SVATÉ KATEŘINY
červenec – srpen: otevřeno denně mimo pondělí 9 – 12 a 13 – 17 hodin
 
KAPLE PANNY MARIE POMOCNÉ NA HORÁCH
červenec – srpen: otevřeno o víkendech a svátcích 9 – 12 a 13 – 17 hodin
 
CHALOUPKA MAXE ŠVABINSKÉHO V KOZLOVĚ
červen – srpen: otevřeno denně mimo pondělí 9 – 17 hodin
září – říjen: otevřeno pouze o víkendech a svátcích 12 – 16 hodin
V letošním roce je expozice doplněna o výstavu Jak bývalo v Kozlově.
 
ZVEME TÉŽ K NÁVŠTĚVĚ KOSTELA SV. BARTOLOMĚJE V SEMANÍNĚ
Zde je otevřena expozice s názvem Semanínská renesance, kterou připravil spolek Pro Semanín ve spolupráci s Městským muzeem Česká Třebová. 
Více na:  http://www.obecsemanin.cz/obcanske-sdruzení-pro-semanin/ www.mmct.cz
 
Výstava v Kulturním centru:

Kulturní centrum Česká Třebová, Městské muzeum Česká Třebová a Martin Šebela
si Vás dovolují pozvat na vernisáž výstavy pořádané k 740. výročí první zmínky o České Třebové
Fotografie (nejen) pro pamětníky staré České Třebové
Vernisáž proběhne v úterý 10. července 2018 od 17 hodin ve výstavní síni kulturního centra v Nádražní ulici 397, úvodní slovo pronese PhDr. Radim Urbánek, hudbou doprovodí Tereza Haiflerová.
Návštěvníci se mohou těšit na fotografie zachycující stará českotřebovská zákoutí, které pocházejí z muzejní sbírky a sbírky Martina Šebely.
Výstava potrvá do neděle 9. září 2018.
Otvírací doba: pondělí – neděle, 9 -12 a 14 – 17 hodin                                                                  Vstupné: dobrovolné
 
Akce - hra:

Městské muzeum Česká Třebová ve spolupráci s DDM Kamarád Česká Třebová a Kulturním centrem Česká Třebová Vás zve na dobrodružnou hru Putování za českotřebovskými strašidly.  
V pátek 20. července 2018 se můžete od 19 do 22 hodin v parku Na Zámostí a jeho okolí setkat s místními strašidly, s jejich pomocí vyřešit pár drobných úkolů a zrušit tak kletbu nad zlým správcem Riedrem. Skupinky hráčů se budou pohybovat samostatně, proto musí být děti v doprovodu rodičů nebo jiné odpovědné osoby. Ke startu se můžete dostavit kdykoliv ve výše uvedené době. V cíli bude děti čekat malá odměna. Hra je vhodná pro děti od 4 let (mladší děti dle uvážení rodičů), startovné činí 40 Kč/dítě (doprovod zdarma). Časová náročnost je cca 45 - 60 minut. Na hru se není nutné předem registrovat. Pořadatel si vyhrazuje právo akci v případě nepříznivého počasí zrušit!
 
Akce - hra:

Městské muzeum Česká Třebová ve spolupráci s Kulturním centrem Česká Třebová, Městskou knihovnou Česká Třebová a DDM Kamarád Česká Třebová
Vás zve na městskou vycházkovou hru  Po stopách významných osobností roku 1918
Hra bude probíhat během letních prázdnin, je vhodná pro jednotlivce i (rodinné) týmy. Zapojit se může každý, kdo si během prázdnin chce nejen pořádně protáhnout nohy, ale          i procvičit mozkové závity a postřeh. Zájemci si na recepci muzea od 1. července 2018 vyzvednou mapu s vyznačenými místy, kde je třeba vyřešit rébus nebo šifru. Řešení pak odevzdají do 2. září 2018 na recepci muzea. Ze správných odpovědí budou v pátek 21. září 2018 v 17:45 na Starém náměstí v rámci akce „Zažijte to znovu“ vylosováni 3 vítězové, kteří budou odměněni věcnými cenami.
Soutěžící se budou po městě pohybovat samostatně a je na zvážení každého, zda hru absolvuje během jednoho dne nebo si na ni vyčlení dní více. Hra je zdarma, registrace není nutná.
 
Akce:

Návštěva muzea a přístupných památek s „cestovním pasem“
Pro hravé a zvídavé návštěvníky připravilo Městské muzeum Česká Třebová „cestovní pas“, se kterým je možno cestovat po muzejních expozicích a přístupných památkách. Obsahuje řadu otázek a úkolů. Pokud držitel pasu navštíví 4 z 5 zahrnutých objektů (muzeum, rotunda sv. Kateřiny, kaple P. Marie Pomocné Na Horách, Chaloupka Maxe Švabinského, kostel sv. Bartoloměje v Semaníně), což prokáže nasbíranými razítky v cestovním pasu, získá vstupné do pátého vybraného objektu zdarma. Pas zájemci obdrží na recepci muzea nebo ve všech zpřístupněných památkách.
 
Fotosoutěž:

Městské muzeum Česká Třebová, ZUŠ Česká Třebová a další partnerské organizace vyhlašují v rámci projektu Oslavy stého výročí vzniku Československa fotosoutěž na téma Symboly       a připomínky české státnosti. Fotosoutěž je určena žákům a studentům dvou věkových kategorií: 10-15 let (ročníky narození 2003-2008) a 16-19 let (ročníky narození 1999-2002). Tři vítězové v každé kategorii budou oceněni. Vybrané snímky budou vystaveny v rámci oslav 28. října 2018 od 18 hodin v Malé scéně. Uzávěrka přihlášek je 31. srpna 2018. Více informací o soutěži naleznete na http://zusct.cz/akce/.
 
Výzva:

Městské muzeum Česká Třebová přijme na letní sezónu průvodce do Chaloupky Maxe Švabinského v Kozlově.
Podmínky: věk od 18 let (víkendová příslužba 15 – 18 let), spolehlivost, dobrá vyjadřovací schopnost, cizí jazyk výhodou.
Bližší informace podá Hana Harapat na tel. 736 518 017.
 

Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku https://www.facebook.com/mmctcz