Českotřebovské sokolky vystoupily na Sokolských slavnostech v Pardubicích
V prvním červencovém týdnu (1. – 6. 7. 2018) se v Praze uskuteční XVI. všesokolský slet. Přípravě na něj se věnujeme v českotřebovské sokolovně již od podzimu minulého roku.  Zároveň jsme si již mohli vyzkoušet na veřejných hromadných vystoupeních, jak skladby umíme.
Vystoupili jsme ve skladbách „Méďové“ (rodiče a děti), „Cesta“ (ženy) a „Borci“ (muži) na oblastním sletu v Městečku Trnávka, krajském sletu v Hradci Králové a minulou neděli na župním sletu v Pardubicích.
Východočeská župa Pippichova pojala své setkání sokolů ve velkém stylu. „Sokolské sletové slavnosti“, jak se oficiálně jmenoval župní slet, nabídly dvoudenní bohatý program plný kulturních a sportovních akcí pro děti i dospělé. Patřila mezi ně komentovaná prohlídka Pardubic, plavba lodí, divadelní představení, koncert, sokolská pouť a hromadná cvičení s ukázkami sletových skladeb. Nácvik na největší slavnost všech sokolů se pomalu blíží do finále. Od okamžiku, kdy se v neděli 1. července 2018 sejdeme na sletovém průvodu, nás dělí již jen šestnáct dní.
Mirka Červinková