Sportovní hry tělesně postižených                                        
Sportovní hry proběhly dne 25.5. na naší Chatě invalidů na Studené Hůře. Soutěžilo se ve střelbě ze vzduchovky, házení kroužků, hod granátem na cíl a další, vše vysloveně „náročné“ discipliny. Počasí nám více než přálo, občerstvení bylo zajištěno, co víc si přát?
Kdo vyhrál? Všichni kdož přišli, jen někteří byli výš na „stupních vítězů“.
Další, okresní sportovní hry se konaly letos v Chocni – v penzionu  Mítkov. Při účasti skoro sta sportovců proběhla řada soutěží, dopoledne závody štafet, zvlášť ZTP, protože v konkurenci poměrně zdravých by neměli šanci. Závodilo se ve vrhu koulí, granátem na cíl a šipkách.
Odpoledne pak závody jednotlivců, disciplin bylo mnohem víc, ani nebudu plýtvat místem a jmenovat všechny. Krom dopoledních to byla ještě střelba ze vzduchovky, lovení „rybiček“, odhad vzdálenosti, srážení plechovek a další, celkem devět disciplin.
Důležité je, že jsme se sešli a měli zábavu, protože to je ze všeho nejdůležitější. Snad nejpočetnější byla výprava z Lanškrouna, těch bylo opravdu hodně.
Už se i domlouvaly další hry pro rok 2019, budou zase v Mítkově. Ten penzion je krásný, bydlení nádherné, vaří také dobře. Jediné to kazí, absence výtahu nebo přebytek pater. Přece jen jsme tělesně postižení a v penzionu je jediné bezbariérové apartmá pro čtyři, ostatní pokoje ve druhém a třetím patře. Logický nápad by byl zkusit zajistit pronájem obytných přívěsů/karavanů, jako bezbariérové bydlení. Uvidíme co se stane.
Další naše už připravená aktivita bude 13.června zájezd do akvária v Hradci Králové.                             Michal Málek
Na Studené hůře


Na Mítkově