Výstava kaktusů a bylinek v Ekocentru Podorlicko           
V ekocentru Podorlicko v Podbranské ulici zahajuje ve středu 20. června 2018  tradiční výstava kaktusů, sukulentů netřesků a bylinek, Výstava se v těchto prostorách pravidelně opakuje na závěr jarní sezóny, je velmi oblíbená u veřejnosti a je vítaným zpestření školního vyučování v závěru školního roku. Výstavu připravila ZO ČSOP Podorlicko ve spolupráci Kaktusářským klubem Ústí nad Orlicí.  Divácky nejzajímavější je expozice kaktusů, kde najdeme exempláře skutečně z velkých dále a různých kontinentů. Vystavuje sedm kaktusářů:  Jiří Grund, Česká Třebová, Milan Plocr z Městečka  Trnávka, Líba Harapátová z České Třebové, Jiří Koš ze Štěpanova, Jaroslav Fojtů z Lukové, Vlastimil Drdik z Ústi nad Orlicí a Pavel Pikna z  Cerekvice nad Loučnou. Navíc mohu upozornit  i na to, že některé z vystavovaných exponátů jsou i prodejné.
Nemůžeme zapomenou ale ani na druhou část výstavy instalovanou v přednáškovém sále ekocentra, kde je výběr bylin z našich zahrad, polí a lesů. Tuto část výstavy bylo třeba nasbírat pro tuto výstavu v čerstvém stavu, instalovat  do výstavních prostor, připravit příslušné popisky a zajistit i další informace pro návštěvníky na výstavních tabulích. pro žáky škol i pro zájemce z řad veřejnosti je připravena soutěž nebo chcete-li i hra, která slouží pro interaktivní seznamování návštěvníků s přírodou, kde je spousta bylinek sesbírána na jedno místo.
Výstavu jsem navštívil v předstihu v úterý 19. června odpoledne, kdy probíhala instalace exponátů. Něco se podařilo vyfotografovat, ale zdaleka to ještě není definitivní uspořádání vystavovaných exponátů. Výstava skutečně stojí za návštěvu. 
Výstava je otevřena od středy 20. do soboty 23. června  od 9 - 17 hodin, v sobotu pak jen do 12 hodin.
Členové ZO ČSOP Podorlicko se těší na Vaši návštěvu.