Dorostenecké kategorie OT na turnaji Salming Nisaopen 

První červnový den se 11 dorostenek a 17 dorostenců vydalo do Liberce, kde se konal 19. ročník mezinárodního florbalového turnaje pro mladé s názvem Salming Nisaopen. Kromě povedených i méně povedených výkonů na hřištích nechyběla týmová zábava v různých podobách ani tradiční večerní smažení palačinek. Dorostenci po odehrání zápasů ve skupině ve volních chvílích podporovali dorostenky, které se dostaly až do finále a turnaj zakončily krásným 2.místem.
V pátek 1. června skupina čítající 32 členů OT v ranních hodinách vyrazila vlakem směr Liberec na turnaj Salming Nisaopen. Po příjezdu se kluci vydali rovnou do haly TU Liberec poměřit své síly s týmem BF Tuppar Srřešbörg 02. Hodinu na to sehrály holky s místním celkem z Liberce remízu. Následoval přesun do školy, která se stala po dvě noci naším společným domovem. V tento den odehráli dorostenci ještě velmi kvalitní zápas proti TJ Trutnov. Na zápase samozřejmě nechyběla hlasitá podpora dorostenek, které v tento den již žádný zápas nečekal.
Sobotní ráno si oba týmy mohly trochu přispat, protože zápasy dle rozpisu měly rozlosované až po poledni. Deset minut po dvanácté vyrazila chlapecká část OT výpravy opět na halu TU Liberec poměřit síly tentokrát s týmem s netradičním názvem Pivo4Life, zápas skončil příznivěji pro soupeře, ale chuť hrát nikoho neopustila. Právě proto kluci na chvíli odložili své hokejky a přesunuli se na fotbalové hřiště si zahrát fotbal. Mezitím dívčí část využila turnajové slevy pro vstup do iQLANDIE, kde si užila plno zábavy s různými exponáty. Zábava vystřídala koncentraci na zápas, která se vyplatila a přinesla 2 výhry bez obdrženého gólu, které zajistily výhodnější pozici do čtvrtfinále.
V neděli noc na karimatkách a ve spacácích neměla dlouhého trvání a ráno týmy vyrazily na svá oblíbená místa – hřiště. Hala SH Dobiášova přinesla v podání kluků velmi napínavý a vyrovnaný zápas, který pár minut před koncem přinesl gól do naší brány, a tudíž konečný výsledek 1:0. Dorostenky v neděli čekal čtvrtfinálový zápas, který rozhodl, zda budou v turnaji pokračovat nebo ne. Na hřišti narazily na známý tým z ligových turnajů FBC Dobré, což přineslo značnou výhodu a podařila se výhra 2:0. Po dvou hodinách následovalo semifinálové utkání proti SK BIVOJ LITVÍNOV, na kterém nechyběli naši kluci s hlasitou podporou. I tento zápas skončil výhrou s výsledkem 2:0 a čekalo nás finále. Soupeřky ze Světlé nad Sázavou byly velice sehrané a míčku se držely zuby nehty. To se jim vyplatilo a nás na turnaji potkala první prohra u které určitě nebyl důvod k slzám, protože i přesto nám přinesla celkové 2. místo a tudíž medaili!
Po vyhlášení výsledků jsme všichni společně vyrazili směr Česká Třebové. I když medaile se podařilo pouze jedné části OT důležité je, že si všichni užili zábavu a stmelili tým před nacházející sezónou.  
LUCIE  FÁRNÍKOVÁ