AGILITĚNÍ NA PODHORCE                                              
V pátek večer se od brány ozvalo : ,, Ahój !! Tak jsme tady ! Růža s konvojem se hlásí. Můžem stanovat jak obvykle ?“  - Samozřejmě, vždyť už 11 let tito manželé ze Sezemic táboří na stejném místě a ten 1 rok, co kvůli zdravotnímu stavu paní nemohli přijet, bylo bez nich tak nějak smutno.
Totiž o  víkendu 14. – 15. července se k nám sjeli  příznivci agility .
V sobotu dopoledne probíhala hned 2 mistrovství a to Mistrovství veteránů ( rozuměj psů starších 9 – popř. 8 let ) a Mistrovství seniorů  - psovodů starších 55 let. Obě navázala na 12 letou tradici kategorie senior / veterán při Podhorském skoku.  Vítězové byli  odměněni nejen krásnými poháry  ( zakoupila ZKO Podhorka), ale i  bohatými cenami od generálních sponzorů a to JK ANIMALS  – výrobcem krmiv pro psy a ORLINGEM – výrobcem kloubních přípravků. Patří jim poděkování nejen naše , ale hlavně od závodníků.
Odpoledne se neslo ve znamení zkoušek  všech 3 výkonnostních stupňů. Právě v nejobtížnější kategorii A3 potěšily naše členky Helena Chrastilová s kříženkou Black Rose – v obou zkouškách  stály na bedně stejně jako Veronika Hrudová, která s přehledem zvítězila. Ale i v nižších zkouškách si naše členky vedly výborně – v SA2 zvítězila Pavlína Hyková s Majkem a v SA1 Kateřina Frimlová s Meggy. Tento den byl hodně namáhavý i pro pořadatele , ale pochvala od mezinárodního rozhodčího Petra Dostála a spokojenost závodníků vše vyvážila.
Neděle byla již tradičně zasvěcena Podhorskému skoku. Ta již byla klidnější, protože se běhal jen Agility speciál a jumping.  Vzhledem k vedru, které panovalo po oba dva dny jsme asi byli všichni rádi, že několik dnů zpět zapršelo a alespoň pejsani se mohli osvěžit v řece. Ceny do Speciálu věnoval obchod ,,FARMÁŘKA“, pro Štěnda připravili balíčky ve vet.ordinaci ,,U nádraží“ a 3 závodnice byly také odměněny balíčky z lékárny ,,MELLISA.“ Děkujeme také za dárky s logem České Třebové od MěstÚ . Poháry a pamlsky stejně jako ceny do jumpingu zakoupila ZKO Podhorka.
Děkujeme všem sponzorům, závodníkům za účast a pořadatelům za skvěle odvedenou práci a jak se vyjádřila naše věrná starší účastnice ze Sezemic: ,, Děcka, tak za rok zase nashle !!“