Změna prostředí - hrálo se v areálu zimního stadionu na Skalce a to z důvodu rekonstrukce budovy a areálu gymnázia. Do České Třebové opět přijeli basketbalisté z různých koutů České republiky, ale i zahraničí. Díky spolupráci s Česko basketbalovou federací a sekcí trojkového basketbalu byl českotřebovský memoriál  Mistra Jana Husa zařazen do mezinárodní soutěže Chance 3x3 Tour a tím se turnaj stal také turnajem mezinárodním. K vidění tak v areálu u zimního stadionu  byli velice kvalitní hráči a hráčky. Parkoviště u zimního stadionu se změnilo k nepoznání, vzniklo zde 6 streetballových hřišť s umělým povrchem a také s profesionálním vybavením včetně veškeré potřebné elektroniky.
Zatímco dříve si na Streetballcupu rozhodovali utkání sami hráči a hlásili pak dosažené výsledky pořadatelům, tak letos vše bylo v rukou profesionálů. Každý zápas rozhodovala dvojice rozhodčích, byla profesionální časomíra odpočítávající čistý čas utkání. Utkání tak již nemusela začínat a končit ve zcela stejnou dobu, družstva si vybírala také někdy i oddechový čas. I letos byl součástí turnaje Dětský den, díky úspěšným sportovcům DSC GYM také navíc ukázky z nově ve Třebové prezentovaného sportu jiu-jitsu, i letos měl českotřebovský turnaj svůj charitativní rozměr. Letošní velká charitativní akce byla pořádána společně se spolkem Za jeden provaz. Veřejná sbírka "ZA JEDEN PROVAZ PRO VERUNKU", bude věnována Verunce Šrámkové z Kozlova. Verunka je 14letá slečna s mentálním handicapem a nutně s maminkou potřebují bezbariérovou koupelnu. Dopoledne se Verunka na turnaji s maminkou a svým pejskem objevila a účastnila se Dětského dne.
Na turnaji byla opět spousta sponzorů, díky zařazení do seriálu Chance 3x3 tour zde byla také loga sponzorů celostátních.  Zápasy turnaje se také natáčely na televizní záznam. Parkoviště u zimáku bylo zcela využité pro sport - až do posledního místečka, parkovat tedy  vozidla návštěvníků i hráčů  musela na příjezdové cestě. Pro návštěvníky bylo dějiště turnaje možná méně přehledné než v areálu u gymnázia, ale po chvilce se každý zorientoval. Byl horký letní den, jak se nakonec dá v červenci očekávat, na sluncem ozářené ploše parkoviště bylo horko i bez sportování. O to víc se zapotili sportující týmy.  K tomu neuvěřitelný celodenní výkon komentátorů, prokázali velký přehled a  rytmická muzika, která nedovolovala  sportovcům, aby vypadli  z rytmu. Deštíček nakonec přišel jen symbolický až večer o půl desáté...
V rámci turnaje se opět konaly vložené soutěže o zajímavé finanční ceny. Turnaj byl opravdu celodenní, byl zahájen v deset dopoledne, ale poslední finálový turnaj v kategorii Elite  byl až v 18 hodin. Muži  hráli celkem v 6 skupinách A - F, týmy žen ženy  rozděleny do dvou skupin, k tomu pak přibyla ještě další kategorie U18. Několik z přihlášených týmů nepřijelo, jejich výsledky byly kontumovány. Hodnocení a  přesné výsledky dodají pořadatelé a budou k dispozici na webové stránce turnaje.

Hra ve skupinách začala v 10 hodin dopoledne podle stanoveného plánu.  Na každém kurtu vždy hráli modří proti světle šedým v dresech seriálu Chance 3x3 tour . Stejné to bylo na dalších šesti turnajích seriálu, který končí posledním dvoudenním turnajem příští víkend 21. a 22. července v Praze.


Zázemí turnaje. Dětský den nechyběl ani u zimního stadionu. Pomáhali členové spolku za jeden provaz.


Ukázky jiu-jitsu zajišťoval úspěšný klub DSC GYM Česká Třebová


Verunka a její asistenční pes


Vložené soutěže byly slušně dotovány sponzory turnaje

A pak se hrálo čtvrtfinále - semifinále - finále. Nejdříve ženy, potom muži....

Zatímco na kurtu č. 2 se hrálo o 3. místo, na centrálním kurtu č. 1 se hrálo finále žen (na potvoru foťák selhal)...


Finalový zápas žen - dobojováno.  Těsně zvítězili "domácí" (ve světlých dresech) 16 : 14, podařilo se jim porazit jinak na turnaji neporažené "Lions".