Za jeden provaz pro Verunku               

Kromě toho, že Za jeden provaz v letošním roce obnovil několik spoluprací s přátelskými organizacemi, s kterými už dříve spolupracoval, také jednu novou započal.

Již v lednu nás oslovil Marek Trejtnar s tím, že by měl zájem o naší spolupráci na jedné z největších sportovních událostí v České Třebové a to na akci Dekstone Streetball Cup 3x3 Chance Tour - Memoriál Mistra Jana Husa.

Naší hlavní úlohou bylo připravit zábavu pro děti. Připravili jsme si proto několik stanovišť (např. prolézání tunelu, strefování míče na koš, slalom atd.). Každý soutěžící dostal kartičku, na které se mu odškrtávali jednotlivé úkoly. Za splnění všech stanovišť soutěžící dostali odměnu včetně dřevěné medaile. Dětského dne se zúčastnilo cca 50 dětí. Jako bonus si děti mohly nechat namalovat na obličej např. kočičku, motýla, spidermana, zebru apod.

U našeho stánku také mohli návštěvníci přispět na dobrou věc. Dne 25. 6. 2018 jsme do světa vypustili veřejnou sbírku Za jeden provaz pro Verunku. Cílem je vybrat potřebnou částku k rekonstrukci koupelny, která by měla být bezbariérová. Jednotlivci tak po celý den přispívali do naší kasičky. Velký dík patří organizaci Každý koš pomáhá, která nejenže přispěla sponzorským darem v podobě cen pro děti, ale také nám pro Verunku dala 5 000 Kč! Díky patří také Brazilian Jiu Jitsu - DSC GYM, jenž nám darovalo 2 700 Kč pro Verunku. Sbírka poběží až do 6. 10. 2018, kdy bude slavnostně ukončena na tradičním benefičním notování. I vy tak můžete přispět na Verunku do některých z kasiček, které se pravidelně vyskytují na akcích KC nebo v květinářství Kaktus a pokud se vám nechce vycházet z domu, máme i účet (2201450111/2010).

Velké poděkování za tuto vydařenou akci patří Marku Trejtnarovi, který nám zajistil všechno potřebné, včetně hlavních cen pro děti a odměn pro naše dobrovolníky, kterých tentokrát bylo 9. I jim patří velký dík.
Nakonec bych ještě chtěla zmínit, že velký obdiv patří Verunce, její mamince a asistenčnímu pejskovi Jirkovi, kteří s námi vydrželi celý den!

Pavlína Manová, Za jeden provaz  Foto: Pavla Strouhalová, Šárka Dvořáková


  •