Hokejoví Kohouti zahájili přípravu na novou sezonu        
Do třetice všeho dobrého?
Potřetí za sebou bude chtít v nadcházející sezoně zaútočit na vítězství v krajské lize Pardubického kraje tým českotřebovských Kohoutů, který v posledních dvou sezonách prohrál až ve finálových sériích. Kohouti chtějí udržet prvenství v návštěvnosti, v minulé sezoně chodilo na jejich domácí zápasy v průměru 633 diváků!!
HRÁČSKÝ KÁDR
Přípravu na ledě, která odstartovala víkendovým tréninkovým kempem v domácím prostředí, zahájili Kohouti v pátek 24. srpna. Kempu se zúčastnilo 22 hokejistů, další tři hráči se omluvili. „Chceme mít kvalitní a dostatečně široký kádr. V posledních sezonách jsme měli na startu téměř tři desítky hráčů, na konci sezony jsme s obtížemi dávali dohromady tři pětky. Snažili jsme se získat hráče s bojovným srdcem,“ říká předseda a manažer klubu Vladimír Vaněk, který lituje odchodu nejproduktivnějšího hráče týmu, útočníka Moučky. „Jarda byl tři týdny na zkoušce v prvoligovém Přerově, kde nakonec podepsal profesionální smlouvu. Nám bude citelně chybět, nicméně mu přeji, aby se prosadil i v první lize. Složení kádru není definitivní, pracujeme na dalších posilách.“
Příchody
Obránci: Ondřej Poul (Trutnov), Michal Žouželka (Dynamo Pardubice.
Útočníci: Ondřej Dvořák a Jiří Drobný (oba Litomyšl), Daniel Král a Jan Krejza (oba Choceň), Radek Velinský (Dynamo Pardubice), Michael Schejbal (Olomouc).
Odchody
Obránci: Václav Lesák (ukončení kariéry). Útočníci: Petr Vlček (Hlinsko), Jaroslav Moučka (Přerov), Jakub Pejcha.
AMBICE KLUBU
Po dvou třetích místech vybojovali Kohouti dvakrát druhé místo. V posledních dvou finálových sériích podlehli 2:3 na zápasy nejprve Světlé nad Sázavou a letos v březnu Moravské Třebové.
 „Slyšel jsem, že hráč Petr Vlček odešel proto, že v České Třebové je velký tlak na výsledky a on se prý nechce hokejem stresovat, ale bavit. Zajímavý názor. Klub se ve spolupráci se svými partnery snaží hráčům vytvářet kvalitní podmínky, proto od nich logicky vyžaduje, aby si plnili své povinnost, aby předváděli kvalitní hokej, na který budou chodit diváci. To je podle mého názoru naprosto legitimní požadavek,“ zdůrazňuje Jan Lustyk, generální ředitel společnosti Rieter CZ, která je hlavním partnerem klubu. „Odešel nám Jaroslav Moučka, nejlepší hráč minulé sezony, přesto věřím, že si znovu zahrajeme o titul.“
PŔÍPRAVA
Kohouti odehrají čtyři přípravné zápasy. Turnaje Metuje Cup, kde je potkávala spíše zranění, se letos náš tým nezúčastní.
Program: neděle 9. září: Kohouti – Trutnov B (17.15), neděle 16. Září: Trutnov B – Kohouti (17.30), středa 19. září: Nový Bydžov – Kohouti (18.30), neděle 23. září: Kohouti – Nový Bdžov (17).
START S LANŠKROUNEM
Základní část soutěže odstartuje v neděli 30. září a zdá se, že divácky atraktivnějšího soupeře si Kohouti na úvod snad ani nemohli přát. Do České Třebové totiž přijede sousední Lanškroun, který hrál nižší soutěž na Královéhradecku a nyní se vrací do krajské ligy Pardubického kraje. V soutěži se představí jedenáct mužstev: Moravská Třebová, Česká Třebová, Hlinsko, Litomyšl, Chrudim, Chotěboř, Světlá nad Sázavou, Choceň, Polička a nově Lanškroun a Skuteč. Hrát naopak nebude béčko Havlíčkova Brodu.
Program v říjnu:
3.10.: Moravská Třebová – Kohouti, 7.10.: Kohouti – Skuteč, 10.10.: Kohouti – Hlinsko, 14.10.: Litomyšl – Kohouti, 17.10.: Kohouti – Chrudim, 21.10.: Chotěboř – Kohouti, 24.10.: Choceň – Kohouti, 28.10.: Kohouti – Světlá nad Sázavou, 31.10.: Kohouti – Polička.
NÁVŠTĚVNOST
V krajské lize Pardubického kraje měli nejvyšší divácké návštěvy českotřebovští Kohouti.
Na dvaadvacet jejich domácích zápasů přišlo celkem 13 922 diváků, průměr na jedno utkání byl 633 diváků. Finálovou sérii s Moravskou Třebovou (tři domácí duely) navštívilo 3 597 diváků. Absolutní rekord padl v pátém rozhodujícím střetnutí, které sledovalo 1 395 diváků!!
(re)