Mládežnický hokejový oddíl TJ Lokomotiva

vstupuje do nové sezóny 2018/19


Do nového ročníku vstupujeme opět s plně obsazenými kategoriemi. Počínaje minihokejovými ročníky 2012, 2011, 2010 a 2009. Pak mladší a starší žáci, dorost a junioři. (U nejstarších kategorií došlo k přejmenování z mladšího dorostu na dorost a u staršího dorostu na juniory) Týmy budou nastupovat ve stejných soutěžích jako v minulé sezóně. Žáci v žákovské lize a dorost s juniorkou v Regionální lize. Minihokej se hraje standardně na krajské úrovni. Zrovna tak i žákovská liga. Regionální liga zahajuje 1. část též v úrovni kraje, ale na část druhou, dochází ke sloučení s týmy z jiných regionů.
Co se týče hráčského kádru juniorů, po loňské celkem úspěšné sezóně k podstatným změnám nedojde. Pouze se do Moravské Třebové vrací dvojice hráčů (Procházka a Hlavatý), kteří u nás byli na hostování a brankářská dvojka Prokop odchází do Warrioru Brno. Naopak zase někteří hráči na hostování přicházejí. Ostatní hostující hráči by v kádru měli zůstat. Trvale se do juniorů přesunuli pak hráči ročníku 2002. Trenérem je i nadále Jakub Fúzik. U dorostu je situace trochu složitější. Tým bude postrádat opory z ročníku 2002. Dále na hostování do extraligového Šumperka odchází obránce Koutecký a do Olomouce útočník Ruda. Útočník Matýs míří do Chocně a k nám odsud zase přichází brankář Collier. Do kádru se vrací z Hradce Králové Patrik Páv a ze žáků se přesunul kompletní ročník 2004. Tři hráči pak hokeje zanechali nadobro. Trenérem je Stanislav Ruda.
Starší žáci a mladší žáci jsou ovlivněny samozřejmě přesuny mezi ročníky, ale týmy jsou vesměs beze změn. Pouze obránce Filip Lepša odchází na hostování do týmu extraligových starších žáků Dynama Pardubice. Tam bude na pozici trenérů gólmanů mládežnických kategorií působit i trenér Václav Lepša.
Přes přesuny hráčů, máme všechny kategorie dostatečně hráčsky naplněny tak, abychom mohly bezproblémově odehrát všechna soutěžní utkání, což nás jako klub těší.
 Většině týmů koncem července nastala další fáze tzv. suché přípravy, která navázala na jarní část. K přípravě jsou využívány různá sportoviště ve městě In-line plocha na ZS a přilehlé okolí, areál Hory, Peklák i posilovna Za vodou. Na tuto část už bude bezprostředně navazovat příprava na ledové ploše. V pondělí 13. 8. máme již první tréninky a od úterý startuje 1. přípravný kemp, kterého se účastní zhruba 60 hráčů. Další týden bude několik tréninků a poslední srpnový týden pořádáme na ZS 2. přípravný kemp, kterého se účastní dalších 80 hráčů. Část z nich bude opět ubytována na internátě VDA. Zároveň bude probíhat tréninková příprava hráčů, kteří se kempu neúčastní. Od 3. září už bude příprava v klasickém tréninkovém rytmu.
18. září proběhne na ZS náborová akce Týden hokeje a 2. října pak zahájí další kurz Školičky bruslení.
Přípravné utkání:
Junioři:  29.8. v 15:15 h. TJ Loko – HC Litomyšl, 1.9. v 19:30 h. TJ Loko – HC Spartak Choceň, (3. nebo 4.9.) TJ Loko – HC Skuteč
Dorost: 6.9. v 17. h. TJ Loko – HC Spartak Choceň
St. žáci: 1.9. od 8:30 turnaj TJ Loko, HC Litomyšl, TJ Lanškroun
Ml. žáci: 2.9. od 14:30 turnaj TJ Loko, HC Litomyšl, TJ Lanškroun
Mistrovské soutěže zahajují junioři 7.9. v Litomyšli a 8.9. v Lanškrouně, dorost pak 9.9. v 10:30 h. přivítá doma Litomyšl. Žáci pak o týden později , 15.9. zajíždí do Moravské Třebové.