9. ročník míčového pětiboje v Rybníku                                  
Vážení sportovní nadšenci !!!
To vám byla zase podívaná na Rybnických kurtech o víkendu 4. a 5. srpna 2018. Spolek Jen Blbni, zde pořádal 9. ročník míčového pětiboje mužů a 4. ročník mixů. Přihlásilo se 24 dvojic mužů a 19 dvojic smíšených. Jako tradičně se soutěžilo v nohejbale, volejbale, tenise, házené (sedmičky) a fotbalových penaltách. Po maratonu 42 zápasů se do semifinále mužů probojovala čtveřice: JBT, Bohemka, Vinný sklep a Krátký s dlouhým. V prvním semifinále zvítězil Vinný sklep nad pořadatelskou dvojici JBT 3:2, po dramatickém tenisovém klání 15:13, jež bylo odplatou za dopolední porážku 14:15. V druhém semifinále jasně zvítězila Bohemka. Ve finále změřily své síly týmy Bohemka a Vinný sklep. Utkání začalo až ve 21:00. Tato pozdní hodina dala tušit, že se celé finále nepodaří odehrát. Po třech odehraných disciplínách, za stavu 2:1 pro Bohemku, proto musela rozhodnout o vítězi všemi oblíbená střižba = kámen, nůžky, papír. Vítězí Petr Schwarzbach a Jarda Hrabálek (Bohemka) 3:2. Na Druhém místě se umístili Ondra Němec s Dominikem Fořtem (Vinný sklep), třetí místo obsadila, po gentlemanské dohodě s pořádajícím týmem JBT, dvojice Jiří Škop a Roman Krátký (Krátký s dlouhým). Smekáme klobouk před týmem Bohemka, který si za úmorného slunečného počasí poradil s turnajovými nástrahami nejlépe.
Nedělní turnajový den začíná trochu jinak než sobotní!!! Už z dálky je vidět několik přicházejících účastníků sobotního turnaje, jak se ztěžka pohybují a vůbec neskrývají radost z toho, že tu mohou být i v neděli. Po rozlosování turnaje se však mdlá nálada některých sobotních účastníků dostává do sportovního tempa a týmy se opět prokousávají brazilským pavoukem, za příjemného poledního deštíku, k branám finále. Již ve čtvrtfinále končí dvojice JBT 3/2, obhajující vítězství z posledních dvou ročníků. Nakonec se krystalizuje semifinálová čtveřice: JBT 1,5, Perníkáři, JaJa a Maškovi. Před semifinále prozradím pár zajímavostí: celkem 13 borců si pořádně užilo oba dva dny, na tenisovém kurtu se ztratilo 15 balónků a jedna raketa, která spadne z nebe až na podzim. V prvním semifinále Perníkáři x Maškovi se z jasného vítězství se radují Maškovi. Druhé semifinále je o něco zajímavější!!! Po nervy drásajícím souboji, vítězí nad týmem JBT 1,5 družstvo JaJa. Finále Maškovi x JaJa se nakonec nehraje. To na co se všichni celý den těšíme, nepřichází. Dvojice JaJa, pro totální vyčerpání těla, odstupuje ze soutěže. Vítězí tedy hostující družstvo z Horních Louček Míša a Martin Maškovi. Na druhém místě se umístili Jana a Jarda Hrabálkovi (JaJa) a třetí nakonec končí dvojice Iva Horáková a Ondra Číž (JBT 1,5) po těsném vítězství nad týmem „Perníkáři“, který končí čtvrtý.
Děkujeme všem účastníkům za parádní sportovní výkony, při kterých opět nechyběla spousta legrace a sportovního napětí. Těšíme se na brzké setkání při zimním halovém pětiboji „Jen Blbni Cup 2018“, který se bude konat 27. - 28. 12. 2018 v nové sportovní hale na Skalce!!! JBT (Foto JBT)