Českotřebovský deník 272/2018 (21/9)
Simonová vítězně na světovém poháru masters. MS ale nevyšlo.

Českotřebovské cyklistce Monice Simonové se podařilo zvítězit na světovém poháru masters, ve sprintu na jeden kilometr. Tento závod se konal  v rakouském St. Johannu jako poslední prověrka před Mistrovstvím světa,, které se koná každoročně na stejném místě.
Následující MS masters už takové výsledky nepřineslo. Jak v časovce tak i v silničním závodě obsadila Monika shodně 6.místo.
„V časovce mě to umístění mrzí, čekala jsem, že bych mohla bojovat o medaili. Se silničním závodem jsem ale celkem spokojená. Byly tam větší favoritky a podařilo se mi vydržet s nimi až do posledních chvil. Tam už ale nebyla síla umístění vylepšit“  řekla k závodům Monika.
Poté se závodnice týmu Cyklotrénink F. Trkal, přesunula  do italského Varese, kde se konalo vyvrcholení světové maratónské série Granfondo. Bohužel ani zde se v časovce úplně nedařilo a po loňském 9. místě dokončila letos Monika Simonová časovku na 17. místě.
„Na Varese jsem se moc těšila, konkurence je silná a tak umístění v top 10 by bylo úspěchem. Bohužel  už před závodem bylo jasné, že to nebude  můj den.  Podepsala se únava z přípravy, cestování a práce. Takže to dopadlo tak jak to dopadlo“   zhodnotila Monika závod.
Po kratším odpočinku se v závěru sezóny zúčastnila českotřebovská závodnice ještě několika zajímavých závodů v Čechách. Dařilo se především na extraligovém závodě na Ještěd, který dokázala vyhrát a také v časovce na Lucký vrch, kde obhájila vítězství v kategorii žen již potřetí za sebou.
Poděkování patří partnerům, kteří podporují Monik Simonovou v letošní sezóně. Jsou to JJT Transport,  Armat spol. s r.o., Pardubický kraj,  Eko Bi s.r.o., Elektro Franc, Skalický Transport, Sport Bárt, Stavebniny Ureš, Město Česká Třebová, Pivovar FaltusBB Cut,  Auto Eso.     
 
Taneční škola Knířovi informuje – říjen 2018

Taneční večery pro páry („dospělácké“ taneční) pokračují i říjnu.
21. 10. 2018 Vás zveme do tančírny v Kavárně a cukrárně Staré časy. Tančírna proběhne v čase 19 – 21 hod.
Poskytujeme individuální výuku tance dle Vašich přání. Zároveň Vám nabízíme taneční obuv. Těšíme se na Vás.
Aktuální informace a podrobnosti k akcím se dozvíte na www.knirovi.cz nebo telefonu 606 223 070. 
 
BAZÁREK A BLEŠÍ TRHY  RC ROSA V ŘÍJNU

19. – 20. ŘÍJNA 2018
pátek    9:00 – 12:00 a 15:00 – 18:00
sobota  9:00 – 14:00
Potřebujete koupit nebo prodat kojenecké a dětské oblečení, obuv, také oblečení pro dospělé, hračky, knížky, kočárek či třeba koloběžku?  Herna otevřena po celou dobu prodeje.  Přihlášení pro prodejce na bazarek-rcrosa@seznam.cz
 
Úmrtí

Marie Milcová, rozená Kristejnová 77 let Česká Třebová
Václav Pakosta  nar. 1948  Semanín
Josef Smola  nar.  1929 Třebovice
Jaroslava Balská nar. 1929 Česká Třebová
František Ferus nar. 1946 Česká Třebová
Lorand (Jaroslav) Vannay,  nar. 1931  Jehnědí
Karel Tomeš  nar. 1921  Česká Třebová
Jarmila Sixtová nar. 1932  Česká Třebová
Jaroslava Víšová nar. 1928 Česká Třebová
Jana Kvasničková nar. 1938 Česká Třebová
Zdeňka Matějková nar. 1930  Třebovice.
Čest jejich památce !
 
Atletický oddíl ISCAREX JUNIOR TÝM  hledá pohybově nadané děti

Do atletického oddílu ISCAREX Junior tým hledáme pohybově nadané děti, které mají zájem aktivně sportovat a rozvíjet své pohybové dovednosti. Děti se po zvládnutí základů atletiky mohou později zaměřit na jednotlivé disciplíny. Uvítáme zájemce ve věku  7 - 18 let. S dětmi se účastníme závodů a atletických soutěží. Můžete se nám ozvat na email junior.iscarex@gmail.com, případně na telefon 724 213 134, nebo se přijít podívat na některý z našich tréninků.  
Informace o činnosti oddílu a trénincích najdete na www.junior.iscarex.cz


Rodinné centrum ROSA PŘIPRAVUJE

19+20/10 Bazárek dětského oblečení a bleší trhy Potřebujete koupit nebo prodat kojenecké a dětské oblečení, obuv, také oblečení pro dospělé, hračky, knížky, kočárek či třeba koloběžku? Herna otevřena po celou dobu prodeje. Přihlášení pro prodejce na bazarek-rcrosa@seznam.cz
23/10 17:00 Dílna pro dospělé, podzimní inspirace, keramika otisky ručiček a nožiček vašich dětí, možnost pravidelného setkávání dle Vašeho zájmu, děti můžete vzít s sebou, aby si pohráli, zákl. vstupné 50 Kč
Připravujeme:
13/11 17:00 „Jak poznat, že se blíží krize, a jak s tím naložit“ přijďte na besedu s Bc. Lucií Šumberovou o krizových procesech, preventivních opatřeních, naplněných potřebách, možnostech, jak si pomoci v krizi, místo konání RC Rosa, vstupné 100 Kč


  •