5. hudební večer s Ahasvery na terase Národního domu

Dar Koalice pro Českou Třebovou žákům speciální školy

Na závěr prázdnin  pořídí Koalice pro Českou Třebovou již pátým rokem  "Rozloučení s létem" a to vždy tradičně ve spojení s koncertem českotřebovské skupiny Ahasver, která si pro letošní  jubilejní pátý ročník připravila další posily, mimo jiné Petra (Kolumba) Skalického.
Nálada na terase Národního domu byla vynikající, stoly byly obsazeny již hodinu a půl před koncertem a nic na tom nezměnilo ani to, že bylo třeba na chvíli na části terasy, která není pod střechou, roztáhnout i deštníky.
Koncert měl úvodní část, kde vystoupila lídryně kandidátky Koalice pro Českou Třebovou Mgr. Magdaléna Peterková nejen proto, aby přivítala kapelu, ale také přišla s dárkem.  Jednalo se o předání  symbolického šeku na 5000 Kč jako výtěžku z letošního Lidového plesu, který pak předala zástupkyni  Základní školy praktické a speciální v Ústí nad Orlicí Bc. Olze Kovářové. Tuto školu navštěvují také žáci se zdravotním postižením i z našeho města a škola má také v našem městě své odloučené pracoviště.
Magda Peterková přidala pár slov o volebním programu Koalice pro Českou Třebovou. vysvětlila, že jde o reálný a splnitelný program, který nemá ohromit  velkými akcemi a investicemi, ale který se zaměřuje na to nepotřebnější v důležitých oblastech života města.  Jde především o dostupné bydlení pro obyvatele města, řešení dopravní situace včetně parkování ve městě a rozvoj města následujících oblastech pojmenovaných  Město upravené a přívětivé,  Město vstřícné k rodinám s dětmi,  Město kulturní a vzdělané,       Město zdravé a sportovní a (v neposlední řadě)  Město bezpečné.
Dlouhé projevy nemají být součástí hudebního večera a proto pak předala pódium a mikrofon posílené skupině Ahasver. Ahasveři padli publiku na terase Národního domu do noty a zajistily po celý večer opravdu zdařilý hudební program. Pořadatelé také slíbují, že Hudební večer s Ahasvery není v jejich programu jen předvolební akcí, s pátým ročníkem tedy tato akce nekončí a opět se můžeme těšit na nové setkání o závěrečném víkendu o příštích letních prázdninách.