Den regionu Orlicko - Třebovsko začal v České Třebové  
Svazek obcí Orlicko – Třebovsko uspořádal pro své příznivce, přátele a cyklisty v pátek 7. září 2018 cyklistický výlet regionem.
Akce začala v České Třebové na Starém náměstí a pokračovala u sportovní haly v areálu na Skalce Vyšší odborné školy a Střední školy technické v České Třebové. Naše město se tak mohlo pochlubit účastníkům společné jízdy upraveným prostorem na Skalce s novými sportovišti - tělocvičnou Skalka, tolik "proslavenou" pádem střechy těsně před jejím otevřením, ale i zimním stadionem a dokončovaným letním atletickým a fotbalovým stadionem, upraveným parkovištěm včetně komunikce a chodníků. Škoda, že se akce neúčastnil žádný zástupce vedení našeho města.
Padesátka účastníků pak přejela na kolech do sedla Zacharovec nad Přívratem, kde se seznámili s projektem žabích přechodů. Prezentace se zúčastnila radní Pardubického kraje Hana Štěpánová, starosta Přívratu a předsedkyně Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Podorlicko.
Cyklojízda pokračovala ke kostelu sv. Mikuláše ve Sloupnici, kde byl připravený výklad k poslednímu restaurátorskému průzkumu a nejnovějším archeologickým nálezům.
Akce končila ve Vlčkově v penzionu U Červené podkovy. V cíli byl pro účastníky připraveno divadelní představení sloupenského  souboru Český děják.                                                                                                                                (RE)