Kohouti mají první vítězství, potvrdili roli favorita           

Českotřebovští Kohouti potvrdili roli favorita a v prvním mistrovském utkání nové sezony porazili vysoko Lanškroun. V první třetině náš tým marně dobýval tvrz Orlů, ve druhé a třetím dějství měl favorit herně a střelecky navrch.
Česká Třebová – Lanškroun 7:1 (0:0, 3:0, 4:1)
Branky: 21. Hemský (Fúzik), 33. Schejbal (Šejba), 40. Šejba (Křečan), 42. Křečan (Velínský, Jemelka), 49. Velínský (Šejba), 54. Schejbal (Velínský), 60. Jemelka (Hemský) – 49. Holub (Rozbroj).
Rozhodčí: Čížek – Schaffer, Pilný. Vyloučení: 6:3 (navíc Faltus na 10 minut). Využití: 2:1. Diváků: 536. Nejlepší hráči: Nimmerrichter, Šejba – Faltus.
Česká Třebová: Nimmerrichter – Verner, Pražák, Šejba, Jemelka, Škvor, Žouželka, Šimončič – Hemský, Fúzik, Štefka – Drobný, Křečan, Schejbal – Král, Prachař, Krejza – Dvořák, Veverka, Kavalír.
Lanškroun: Faltus – Rozbroj, Kužílek, Čada, Skopal, Kollert, Štěpánek – Holub, Müller, Pejcha – Masopust, Řehák, Markl – Doležal, Peška, Malý.
Zápas skončil ve druhé minutě pro lanškrounského útočníka Markla, který se po nezaviněném pádu a nárazu na mantinel zranil v horní polovině těla. Hosté se vzápětí dostali do první gólové šance, po chybě Škvora spálil jasnou tutovku Pejcha. Velmi rychle mohl odpovědět domácí forvard Schejbal, po přihrávce Drobného však netrefil odkrytou branku soupeře.
Kohouti se snadno dostávali do gólových příležitostí, ale v koncovce jim chyběl větší důraz a také štěstí. To měl naopak gólman Faltus, který s velkou porcí štěstí zneškodnil šance Krále, Štefky, Škvora a Veverky. Smolařem první třetiny byl zkušený Prachař, který měl na své holi tři gólové rány.
Fanoušci Kohoutů se dočkali v úvodu druhé třetiny, kdy se ve skrumáži prosadil Hemský – 1:0. Českotřebovský tlak sílil, ale scénář utkání se neměnil. Pozorný brankář Faltus nadále odolával, ve 25. minutě mu po střele Hemského pomohla pravá tyčka. Domácí se podruhé prosadili až ve 33. minutě, při přesilové hře mířil do černého Schejbal – 2:0. Vzápětí ujel Pražák, lanškrounský gólman vyrazil jeho střelu pravým betonem.
Do hluboké defenzívy zatlačený Lanškroun vyrážel k ojedinělým protiútokům, ve 38. minutě z toho málem byla branka. Hosté se dostali do přečíslení dvou na jednoho, Řehák přihrál do šance Pejchovi, po jehož střele zazvonila tyčka českotřebovské branky. Zajímavé věci se odehrávaly ve 40. minutě druhé třetiny. Po krásné spolupráci Šejby se Škvorem vytáhl parádní zákrok Faltus, pouhou vteřinu před druhou sirénou skóroval Šejba – 3:0.
Také do závěrečného dějství vstoupili lépe Kohouty, v čase 41:28 využili přesilovku, autorem čtvrté branky byl Křečan – 4:0. O tři později domácí zaspali ve středním pásmu, Masopust přihrál do vyložené šance Řehákovi, kterého skvělým zákrokem vychytal brankář Nimmerrichter. Smůlu měl Hemský, podruhé nastřelil tyčku, další sólový nájezd neproměnil Prachař.
Orli z Lanškrouna se dočkali po nedovoleném zákroku Drobného, v oslabení inkasovali Kohouti z hole důrazného Holuba – 4:1. Na gólovou odpověď stačila Kohoutům necelá minuta, Šejbovu nádhernou přihrávku šikovně tečoval Velínský – 5:1. Domácí se ubránili další přesilové hře soupeře, aby v 54. minutě přidal šestý gól Schejbal – 6:1. Střelecký pech měl v neděli Prachař, který o minutu později neproměnil skvělou přihrávku Škvora. Devět vteřin před závěrečnou sirénou a více než pět stovek diváků dočkalo ještě jedné branky, jejím autorem byl obránce Jemelka – 7:1.
 
HLASY PO UTKANÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Z hlediska vstupu do nové sezony jsme dosáhli velmi dobrého výsledku. Hráli jsme s nováčkem soutěže, který určitě nepropadl, ale čeká ho ještě hodně práce. Přijdou zápasy, které pro nás budou daleko těžší zkouškou.“
Michael Schejbal, útočník Kohoutů:
„Mám radost, že jsem vstřelil dvě branky. Větší radost mám z toho, že jsem zpátky v České Třebové. Rád bych tady vydržel, hrál a střílel góly až do konce sezony.“
Jan Faltus, brankář Orlů:
„Snažili jsme se předvést týmový výkon, ale na lepší výsledek jsme neměli. Soupeř je kvalitou někde jinde, taková je skutečnost.“ 
Foto  Jarda Koníček
Příští zápas – středa 3. října: Moravská Třebová - Česká Třebová (19.00).