Motokrosové léto a podzim
 
Horké letní počasí se negativně podepsalo také při pořádání motokrosových závodů. V průběhu prázdnin jich byla celá řada zrušena právě z důvodů sucha, velké prašnosti a tím nemožnosti připravit pro jezdce trať splňující všechny bezpečnostní parametry.
Prvním ze závodů, kterého se po dlouhé pauze zúčastnil i jezdec českotřebovského týmu DD Racing Denis Dvořák, bylo až Mezinárodní mistrovstvi ČR v Opatově. Účastnila se ho celá jezdecká špička, včetně vedoucího Sulivana Jaulina (Francie), který však již měl titul v kategorii MX2 jistý. V sobotu večer se nad opatovskou tratí přehnala průtrž mračen a přinesla do nedělního závodu druhý extrém oproti dlouhodobému suchu, a to bláto a vyježděné hluboké koleje.
Kvalifikace se našemu jezdci vůbec nevydařila, 23. místo z pětatřiceti závodníků bylo velkým zklamáním pro celý tým. V samotných jízdách však Denis zabojoval. V první dojel třináctý a ve druhé mu o vlas uniklo umístění v top ten a dojel na vynikajícím jedenáctém místě. Celkově tak skončil na dvanácté příčce, což lze v obrovské konkurenci předních profi týmů považovat za velký úspěch.
Následující víkend dostal Denis pozvání na závod Memoriál Michaela Špačka na legendární trati v Holicích. Svým obsazením se toto klání, díky účasti celé republikové špičky a mnoha dalších pozvaných jezdců z Evropy ( Rakousko, Německo, Španělsko, Itálie atd.), dalo srovnávat s republikovým mistrovstvím. V první jízdě osmý, ve druhé po bravurním startu šestý a celkově sedmé místo za takovými jezdci jako Martin Krč, Jakub Terešák, Dušan Drdaj, Patrik Liška lze považovat za velký úspěch našeho jezdce.
Zatím posledním závodem pak bylo o tento víkend  MMČR družstev v Dalečíně, ve kterém jel Denis ve společném týmu za SMS Pardubice ( tým Pardubického kraje) s Jakubem Novotným a Ondřejem Brendlem. Společné snažení těchto borců nakonec vyneslo šesté místo v družstvech celkově a skvělé druhé mezi družstvy krajskými.
Příští týden se v severočeské Krásné Lípě jede předposlední závod letošního juniorského šampionátu, ve kterém je náš jezdec na průběžném pátém místě.
Poslední závod letošního krajského seriálu  bude 6.10. v Benátkách u Litomyšle. Zde je Denis průběžně na prvním místě, avšak o pouhé tři body před svým pronásledovatelem Pavlem Dvořáčkem. Dá se tedy očekávat tvrdý souboj o závěrečné umístění. Přijeďte do Benátek našeho jezdce podpořit!
Do závěrečných bojů o mistrovské i krajské body přejeme jemu i celému týmu hodně štěstí.

V. a  M. Peterkovi