VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  15. 9. - 19. 9. 2018.



19. 9. 2018, VOLEJBAL MUŽŮ, Č. TŘEBOVÁ-LANŠKROUN B. 

Dnes se naše družstvo juniorů, hrající soutěž mužů, utkalo v generálce na sobotní začátek juniorské ligy, s družstvem Lanškrouna B. Hostující družstvo přijelo posilněno o 4 hráče A družstva, hrající 2. ligu. Sami hráči byli plni očekávání, jak se jim, proti silnému družstvu Lanškrouna, bude dařit.   A byl to povedený večer. Kluci sice prohráli oba zápasy, ale vybojovali jeden vítězný set. První zápas na liberu excelentně mimo Skřivánka odpřihrával Jireček, na smeči se dařilo Lukášovi a i Kostkovi. Na středu předvedli rychlé útoky Červinka a Šplíchal. Kadlec nezačal dobře, ale pak se rozehrál k bojovnému výkonu a začalo se mu dařit i na smeči. V druhém zápase se dařilo na liberu Pejchalovi. Hráli: Kostka, Kadlec, Skřivánek V. a L., Pejchal, Šplíchal, Jireček, Bělka, Lukáš a Červinka.
Česká Třebová-Lanškroun B 1:3, 0:3  Zapsal Michal Kadlec
  
15. 9. 2018 KVALIFIKACE MLADŠÍCH ŽÁKYŇ VE VOLEJBALE

V sobotu 15. 9. 2018 začala nová sezóna i pro týmy mladších žákyň v Pardubickém kraji. 4 kvalifikační skupiny byly rozehrány celkem na 3 místech – Lanškroun, Žichlínek a Česká Třebová (2 skupiny). Tříčlenné skupiny se hrají na 3 hrané sety, jediná čtyřčlenná skupina se hraje na 2 vítězné sety. V letošní soutěži budou bojovat hned 2 naše týmy mladších žákyň.
A tým odehrál svůj první zápas proti soupeřkám z Dolního Újezda. Soupeřky mají omlazený tým, opět s výborným polem. Na našich holkách byla znát nervozita a nejistota.  I přes mírná nedorozumění vyhráváme 3:0. Do druhého zápasu nastupujeme proti Poličce B. I tady se nám daří, výhra 3:0. Další kolo nás čeká v 1. skupině, kde se utkáme s týmy Polička A, Svitavy A a Lanškrounem.
Hrály ČT A: Beranová A., Cetkovská A., Havránková Z., Kubová T., Mastíková Z., Pataki T., Štosová B., Valterová K.
I pro mladší žákyně B začala soutěž kvalifikací, ve které měly za soupeře družstva Chvaletic a Poličky A. Naše žákyně hrají tuto soutěž prvním rokem, tzn. základním cílem je se ohrát pro sezónu příští. Jako první děvčata nastoupila proti týmu Poličky A. První set byl velice vyrovnaný, krásná podívaná pro trenéry i početný zástup fandících rodičů. V dalších dvou setech se soupeřky zlepšily, naše dívky znervózněly a začaly více kazit. Výsledkem byla prohra 0:3. Druhý zápas proti Chvaleticím jsme začaly ustrašeně, ale postupem času se naše hra začala zvedat a dívky vyhrály poslední set. Celkově jsme však prohrály 1:2. V dalším kole nastoupíme ve čtvrté výkonnostní skupině proti týmům z Litomyšle a Svitav C.
Hrály ČT B: D.Dvořáková, K.Hondlová, A.Kaplanová, H.Kovářová, B.Očenášová, E.Polášková, N.Řehořová, T.Zemanová, tr.: H.Dvořáková, R.Benešová   JR

16. 9. 2018 VOLEJBALOVÁ PŘÍPRAVKA DÍVEK.

V neděli 16.9.2018 se naše týmy rozjely do čtyř měst. Na rozdíl od soutěže mladších žákyň ´trojky ´ hraje většina z družstev ČT A, B, C posledním rokem, takže i cíle trenérů jsou jiné než v mladších žákyních. Družstvo ČT A nastoupilo v druhé výkonnostní skupině (ze šesti) a jeho cílem bylo postoupit do nejlepší skupiny. Po čtyřech výhrách a jedné porážce se postoupit podařilo, takže v příštím kole může poměřit síly s nejlepšími týmy v kraji. Družstvo ČT B nastoupilo ve třetí skupině a po vyrovnaných zápasech také dokázalo postoupit o skupinu výš. Družstvo ČT C se ve čtvrté skupině udrželo, takže i zde byl cíl splněn.
Mladší děvčata ČT D odehrála čtyři zápasy v Letohradě. Oproti kvalifikaci bylo ke spokojenosti trenéra k vidění více výměn tzv. ,,na tři“.
ČT A:
 
D.Dvořáková, A.Kaplanová, B.Očenášová, E.Polášková
ČT B:
 
K.Hondlová, H.Kovářová, J.Špaisová, T.Zemanová
 
ČT C: B.
Kušnierová, E.Pecháčková, E.Preislerová, N.Řehořová
 
ČT D:
K.Cetkovská, V.Kovářová, V.Šmídová, V.Štechová, N.Zatloukalová
 
 tr.: H.Dvořáková, R.Benešová, M.Adam, A.Felgr

 

 

 

 

 

 

 

 

16. 9. 2018 VOLEJBALOVÁ PŘÍPRAVKA CHLAPCI 

V neděli pokračovala soutěž Trojek chlapců. V prvním kvalifikačním kole 9. 9. 2018 ve Svitavách se naším klukům dařilo, A tým si uhrál A skupinu a B tým B skupinu.
A tým čekal turnaj v Pardubicích, kde jim soupeři v A skupině byli domácí tým, Choceň B, Svitavy A a Polička A. Kluci prohráli jediný zápas s týmem Svitav A. V dalších 3 zápasech si připsali vítězství a tak skončili na krásném 2. místě. Hráli: Kalousek, Kečkeš, Kráčmer, trenér: J. Fišar
B tým hrál doma v areálu Na Skále. I tento tým čekali 4 zápasy – Letohrad A, Litomyšl B, Chvaletice a Polička B. První 2 zápasy byly plné zbytečných chyb    a na hřišti chyběl pohyb. V dalších dvou zápasech kluci přidali a díky výbornému výkonu v posledním zápase vybojovali B skupinu i pro další kolo. Hráli: Felgr, Homoláč, Klimek, Sixta, Vávra
Další kolo je nalosováno na neděli 23. 9. 2018. A tým čeká turnaj v Letohradě a B tým v Chocni.    JR
 
19. 9. 2018 ZAČALA VOLEJBALOVÁ PŘEDPŘÍPRAVKA

Ve středu 19. 9. 2018 začala volejbalová předpřípravka Sokola Česká Třebová dětí věku 1. a 2. třídy základní školy. Tato skupina je smíšená a tréninkovou náplní budou základní pohybové návyky, pohybová gramotnost a základy míčové abecedy. Cvičení probíhá v sokolovně, která svým vybavení umožňuje dětem a trenérům  připravit různé opičí dráhy, cvičení na tělocvičných nářadích a cvičení s různými druhy míčů.
                                                                                  Za oddíl volejbalu Sokola ČT M. Kadlec