První koncert KPH v nové sezóně v zaplněné Malé scéně 
Stalo se tradicí, že první koncert v  cyklu abonomá Kruhu přátel hudby v České Třebové je spojen s účinkováním umělců spojených s Českou Třebovou, zpravidla absolventů  českotřebovské zušky. Bylo tomu tak i letos na koncertu v úterý 24. září, na kterém vystoupila českotřebovská klavíristka Jarmila Holcová ml., absolventka českotřebovské základní umělecké školy, Konzervatoře Pavla Josefa Vejvanovského v Kroměříži. Bakalářský titul získala na Fakultě umění Ostravské univerzity a v současnosti studuje na Hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze a také na univerzitě v Birminghamu.
Společně vystoupila s klavírním virtuosem a pedagogem HAMU Ivo Kahánkem, nyní v současnosti velkým počtem hudebních kritiků uznávaný jako nejlepší český pianista. Připomeňme jen že Ivo Kahánek je vítězem soutěže Pražského jara, mimo jiné vystoupil na koncertě BBC Proms v Royal Albert Hall. Sir Simon Rattle si ho vybral ke dvěma vystoupením s Berlínskou filharmonií.  Následoval  nadšený ohlas odborné kritiky i široké veřejnosti. Tento mladý klavírista se po Rudolfu Firkušném stal teprve druhým českým pianistou v historii, jenž vystoupil s tímto světoznámým tělesem. Jeho recital dokáže naplnit velké sály a tak nebylo velkým překvapením, že se tak stalo také v našem městě.
Měl jsem tu velkou smůlu, že jsem osobně nemohl koncert navštívit, proto místo obvykle bezprostředně sdělovaných dojmů jsem čekal na další ohlasy, abych s jejich pomocí mohl k tomuto koncertu napsat pár řádků. 
Jsem velmi rád, že jsem se ve vzácné shodě setkal jen se superlativy. Možnost setkat se hned v prvním koncertu nové sezóny s tak zajímavým klavírním koncertem byla považována pozoruhodnou. Také přišla chvála i na oba připravené klavíry. Repertoár koncertu byl nakonec trochu překvapením, neboť v programech byly uvedeny z velké části jiné skladby. A tak se navíc ujal Ivo Kahánek i funkce moderátora. Českotřebovské publikum bylo podle interpretů opět úžasné a potvrdilo svou úroveň. Pořadatelé po koncertu rádi vyslechli od Ivo Kahánka  také chválu na celý program letošního koncertního cyklu Kruhu přátel hudby, slova chvály od skutečného znalce opravdu těší.
První koncert KPH v letošní sezóně tedy nasadil vysokou laťku.  Na další pokračování se můžeme těšit v listopadu, kdy přivítáme Čeňka Pavlíka (housle) a Miroslava Sekeru (klavír)  (Foto Jaroslav Plocek)