Hasiči  FFW Biehain oslavili 85 let u nás v Krkonoších    

Proč se o této oslavě píše u nás, v České Třebové? Třeba proto, že již 42 let trvá přátelství a spolupráce mezi nimi a hasiči v našem městě. Rok 1992 znamenal pro oboustranné vztahy změnu, protože od této doby němečtí hasiči úzce spolupracují především s partnerským sborem na Parníku.
Probíhají pravidelná každoroční setkání s oslavou a zábavou, neboť každý rok je co slavit. Každý rok se tedy naše vztahy upevňují a s narůstajícím věkem některých členů jsme od pravidelných soutěžních akcí přešli spíše do společenské a poznávací roviny. Vloni jsme své kamarády pozvali na významné 100. výročí vzniku naší republiky. Nejenže jsme se příjemně pobavili, ale přátelům jsme konečně dali příležitost si podrobně prohlédnout i sousední Litomyšl a zámek, neboť jí vždy díky požárnímu sportu většinou pouze projížděli.
V letošním roce sbor FFW Biehain oslavil 85. výročí svého založení. Zajímavostí je, že se rozhodli oslavit ho v naší republice – v Krkonoších. Díky jejich pozvání jsme se stali přímými účastníky. V jejich sboru jsou téměř v 50% zastoupeny ženy a dívky. Zřejmě proto, aby jim usnadnili práci a ocenili tak jejich práci, se téměř jednomyslně dohodli, že oslava bude tentokrát „výjezdní“ a bavit se budou bezstarostně všichni. Ten, kdo ví, co znamenají oslavy, si umí představit to množství práce a starostí, aby vše dobře dopadlo. Díky jejich pozvání jsme se sešli takřka „na půl cesty“ ve Špindlerově Mlýně v krásném a příjemném hotelu V Zátiší.  Je přivezl autobus, nás naše auto, které jsme dostali jako vůbec naše 1. úplně nové auto z peněz našeho města a Pardubického kraje.
Kromě sportovního klání jsme až do pozdních hodin setrvali v družné zábavě, vzpomínali na vše, co jsme již společně prožili, vyměňovali si novinky a plánovali naši další spolupráci. Na příští rok nám přátelé nastavili vysokou laťku, takže už přemýšlíme, kdy, kde a jak strávíme příští rok naše další setkání.