Novinky z českotřebovského juda        
Vít Škrkoň – MISTR ČR v judo v kategorii juniorů!
Fantastického výsledku dosáhl v sobotu 5. 10. 2019 Vítek Škrkoň na Mistrovství ČR v kategorii juniorů, který se konal v Jičíně. Ve váze do 81 kg konečně získal tolik vytoužený titul Mistra ČR v této věkové kategorii.  Vítek podal excelentní výkon, když v bojích o medaile narazil na dva nejvýše nasazené v této váze a oba dokázal porazit. Po úspěšném postupu do semifinále si nejdříve poradil s turnajovou jedničkou Pavlem Švecem z SKKP Brno a poté ve finále s nasazenou dvojkou Adamem Bydžovským ze Sokola Žižkov.  Máme všichni velikou radost za předvedený výkon a úžasný výsledek. Skvělá reprezentace našeho klubu a města.

VC Adamova 
2 medaile pro Českou Třebovou

 
Dne 28. 9. 2019 se uskutečnila na 4 tatami Velká cena města Adamov. Turnaj byl zároveň kvalifikační soutěží pro judisty Jihomoravského kraje na Přebor České republiky žáků.
Tohoto poměrně slušně obsazeného turnaje se zúčastnili i čtyři judisté z našeho oddílu.
 
V kategorii mláďat se na prvním místě umístil v nejtěžší váze Jakub Najman a v hmotnostní kategorii do 31 kg se na 3. místě umístil Matěj Czajkowski.
 
Michal Daněk a Tomáš Hájek se tentokrát ve svých hmotnostních kategoriích neprosadili.
 
Ve smíšené kategorii mimo soutěž se však Tomáš Hájek neztratil a skončil na pěkném druhém místě.
 

 
Stříbro a bronz z Mělníka

Již v pátek 27.9.2019 jsme odjeli s 5 mladými judisty a judistkami vlakem na letošní 6. ročník VC Mělníka, které se zúčastnilo celkem 448 závodníků a závodnic ze 4 zemí (CZE, GER, POL, SVK) v celkem 6 věkových kategorií.
V sobotu jsme v kategorii mladšího žactva bohužel na medaili nedosáhli, avšak v neděli to 2x cinklo, a sice bronzem Kateřiny Kovářové a stříbrem Zory Zemánkové. V sobotu jsme se byli podívat na soutok Labe a Vltavy pod zámkem Mělníkem a v neděli jsme se opět vlakem dostali zpět domů z této dvoudenní akce. JUDU ZDAR