MODRÝ TRPASLÍK listopad 2019                         


 
  01.11.2019 20:00 Jízdné 150,- koncert
BUDOÁR STARÉ DÁMY
Kapela vznikla v Brně roce 1998. Název si půjčila od své babičky, která tak nazývala svůj pokoj. Stará dáma se stala múzou pro svá vnoučata, která se začala v duu (kytara + kýble) scházet ve sklepě. Protože sousedka preferovala jiný žánr, museli z domu pryč. Jelikož získali víc místa, přibrali i další členy. V sestavě ze 3/5 dámské lámali srdce mužům 10 let a objeli evropský svět. Nyní hrají v sestavě z 1/4 dámské jen ― a o to lépe naplňují duše žen!
 
  08.11.2019 19:00 Jízdné 150,- koncert
LONGITAL (SK)
Longital je trio, které tvoří Daniel Salontay a Shina, hudební světoběžníci z kopce nad Dunajem, který se kdysi jmenoval Longital a Marián Slávka, bubeník a klavírista, který se k ním poletech vrátil. Kosmopolitní název koresponduje se životem umělecké
a životní dvojice – pravděpodobně nejzcestovalejší slovenská skupina zahrála
v dvanácti zemích Evropy, Americe a Kanadě.
 
  11.11.2019 20.00 Jízdné 130,-  koncert
DIRTY DEEP (FR)
Dirty Deep se vrací do Modrého Trpaslíku! Říkají o sobě, že jsou něco mezi blues, Nirvanou a Led Zeppelin.
Francouzský soubor ze Štrasburku Dirty Deep hraje chytlavé heavy blues ovlivněné folkem i rockem. Původně jednočlenný projekt vznikl v roce 2010. Od té doby cestuje po turné celou Evropou, aby šířil svou hudební víru. Svou muziku vnímá jako životní styl. Rytmus bicích, bublání basy, nabroušená kytara, tóny harmoniky a zpěv jako určitý způsob vykoupení… Dirty Deep ovlivnili jak mistři žánru jako Sonny Boy Williamson II, John Lee Hooker. Robet Johnson a Son House, tak i současní bluesoví umělci Scott H Biram, Left Lane Cruiser a Mark Porkshop Holders. Na vystoupeních Dirty Deep hraje zpěvák, harmonikář a kytarista Victor Sbrovazzor společně s Goeffroym Sourpem, talentovaným bubeníkem z hiphopové kapely Art District, a nově i s basistou Adamem Lanfreyem. Výsledkem je velmi autentická, neopakovatelná, výbušná bluesová show.
 
  15.11.2019 20.00 Jízdné dobrovolné sametový řeči
…V LISTOPADU
Co bylo? Kde jsme byli? A dnes?  Vzpomínkový večer s projekcí dobových dokumentů a diskuzí.
 
 22.11.2019 20.00 Jízdné 80,- koncert
DUB SIRENS 4/WITH ENERGY OF DUB
Další díl nepravidelného mejdanu Dub Sirens míří po dlouhé době do klubu Modrý Trpaslík. Představí se Energy Of Dub a místní partička Concrete Safari.
 
 27.11.2019 20.00 Jízdné 150,- koncert
TARA FUKI
Obě violoncellistky se hudbě věnují od malička (konzervatoř, studium muzikologie, různé hudební projekty), ale až jejich společným setkáním v Brně v roce 2000 mohlo vzniknout duo Tara Fuki… Hudba Tara Fuki je naprosto svébytná (své kořeny má ve společných improvizacích, které jsou postupně hlouběji propracovávány), křehce dynamická a výrazově nesmírně bohatá. Obohacená o otisky různých hudebních stylů s příchutí dálek, vytváří originální krasohled ženského nitra.
Od svého vzniku slaví Tara Fuki koncertní úspěchy po celé Evropě (ČR, Slovensko, Francie, Německo, Itálie, Rakousko, Švédsko, Polsko, Rusko, Ukrajina, Jugoslávie, Rumunsko, Holandsko, Anglie…atd.) a středni Americe. V letech 2005—07 Tara Fuki prezentovaly Českou republiku dětským představením « Kapka » ve Francii. Za svou hudbu obdržely ocenění české Akademie hudby v kategoriích “Alternativní hudba-World music” a ” Objev roku” za rok 2001 a v kategorii « World music » za rok 2007. V roce 2007 vystoupily jako první česká kapela na celosvětovém hudebním veletrhu « WOMEX » ve španělské Seville. V roce 2016 účinkovaly na Cairo Jazz Festivalu v Egyptě.
 
 29.11.2019 20.00 Jízdné 100,-  divadlo
Divadlo TRIARIUS: LENI / HITLEROVA FILMAŘKA
Blízké a zcela fiktivní setkání Leni Riefenstahl a Johnnyho Carsona v jeho jedinečné televizní show. Rok 1976. Jaká je odpovědnost umělce za jeho dílo? Jaká je hranice mezi posluhováním ideologii, aktivní spoluúčastí na budování režimu a uměleckou tvorbou? Je možné převzít odpovědnost za dobu, v které tvoříme?
Text: Valéria Schulzová, Roman Oklešák Režie: Triarius 
Hrají: Jana Voleská, Josef Jan Kopecký, Matěj Jelínek, Lenka Špaisová, Jan Gregar