Pohádkový listopad v městské knihovně pro rodiny s dětmi

O ševci Kubovi 
 2. 11. v 16 hod.

Divadýlko Mrak
Veselá, barevná pohádka, při které se publikum baví od začátku do konce. Švec Kuba má doma hodnou ženu Andulku, ale po sérii za sebou rychle jdoucích průšvihů, za které může její hloupost, se Kuba rozhodne jít do světa. Ve světě se však setkává s hloupostí ve všech jejích podobách... Kuba se vrátí domů a začne si vážit Andulčina dobrého srdce…
 
O princezně a vysavači  16. 11. v 16 hod.

Malé velké divadlo
Rozmazlená princezna, Král, Vysavač von Odér, Pes Mop von Šmucík a spravedlivá Chůva, vám zahrají příběh  o jednom království, které skrývá velké tajemství.
 
Dlouhý, Široký a Bystrozraký  23. 11. v 16 hod.

Divadlo Koráb
V klasické pohádce v provedení Divadla Koráb hrají herci, loutky a v hojné míře i písničky. Dlouhý se ze svých čtyřiceti centimetrů dokáže vytáhnout až do dvou metrů, Široký se šíří k neudržení a Bystrozraký po sundání šátku bystří své světelné oči. Uvidíte statečného prince, krásnou princeznu a škodolibého Černokněžníka který princeznu unese na svůj zámek. A to je právě něco pro Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého!
 
Pohádka pošťácká 30. 11. v 16 hod.

MIMo.s.
Byli jste někdy na staré poště? A byli jste tam v noci? A víte, co se stane, když nenapíšete na dopis adresu? V Pohádce pošťácké se na starou poštu podíváte s panem Kolbabou, v noci se seznámíte s poštovními skřítky, a kvůli dopisu bez adresy projedete celou českou zemi.
 
Po každém divadelním představení následuje tvořivá dílnička pro děti. Vstupné 20 Kč.
Akce probíhá za podpory Města Česká Třebová a Pardubického kraje.