VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 5. 10. - 6. 10. 2019. 


5. 10. 2019 VOLEJBAL ŽEN, Č. TŘEBOVÁ-CHABAŘOVICE, 2. LIGA.

Tak nám v sobotu 5. října 2019 začala další volejbalová sezóna ve 2. lize žen. Z opravdu až nepochopitelných důvodů máme pro letošní rok velmi zajímavý rozpis utkání, jelikož své síly poměříme se soupeři z poměrně vzdálených měst až z druhé strany republiky.

Proto jsme hned na úvod přivítaly na domácí půdě družstvo z Chabařovic (okres Ústí nad Labem). Jedinou výhodu můžeme v tomto rozlosování vidět, že si zahrajeme s novými týmy. Jako na každém začátku se v nás mísily pocity nervozity a nadšenosti z prvních zápasů. To však způsobilo, že naše hra v prvním zápase byla jak na houpačce. Soupeřky nás zaskočily velmi tvrdým a dobrým servisem, takže jsme se horko těžko srovnávaly s příjmem. A když už jsme se dostaly k útoku, tak jsme bojovaly s jejich dobře postaveným blokem nebo správným postavením v poli. Naštěstí soupeřky také chybovaly a jako by se zdálo, že jen jedna strana hřiště je ta vyhrávací. Zápas byl velmi vyrovnaný a o zajímavé výměny nebylo nouze. Dle pravidla, kdy vyhrává ten, kdo udělá méně chyb, jsme vítězně ruce nad hlavu nakonec zvedly my po pětisetové bitvě 3:2.

V druhém zápase jsme se pak více soustředily na „posbírání“ prvních balónů, přitvrdily na podání, a i na útoku se nám více dařilo. Hra vypadala organizovaněji a troufnu si říct, že z nás opadla ta prvotní nervozita, takže jsme si zápas více užily. A jako odměna pro nás byla výhra 3:0. Po prvním kole jsme se umístily na 3. místě tabulky. Příští týden nás čeká výlet za dalším novým soupeřem z Rumburku.

Sestava : Iva Horáková, Lenka Valentová, Radka Kubová, Martina Drymlová, Pavla Trávníčková, Hana Karanská, Pavlína Krejsová, Martina Šemberová, Veronika Šplíchalová, Kateřina Tillingerová, Marie Divišová, Natálie Foldýnová.

Výsledky:  Česká Třebová – Chabařovice 3:2 (-18,20,-22,16,12)

Česká Třebová – Chabařovice 3:0 (24,21,24)

Tabulka:

#

DRUŽSTVO

Z

V3

V2

P1

P0

S

M

B

1

TJ Lokomotiva Liberec I

2

2

0

0

0

6:1

168:145

6

2

TJ Zikuda Turnov

2

2

0

0

0

6:2

187:175

6

3

TJ Sokol Geodézie Česká Třebová

2

1

1

0

0

6:2

182:167

5

4

VSK Spartak Děčín-Rumburk

2

1

1

0

0

6:3

198:161

5

5

Volejbal Červený Kostelec

2

1

0

1

0

5:3

182:156

4

6

TJ Sokol Žižkov I B

2

0

1

0

1

3:5

156:182

2

7

TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou

2

0

0

1

1

3:6

161:198

1

8

TJ Slovan Chabařovice

2

0

0

1

1

2:6

167:182

1

9

TJ Svitavy

2

0

0

0

2

2:6

175:187

0

10

Malibu volleyball Mladá Boleslav    

2

0

0

0

2

1:6

145:168

0

Za družstvo žen Valentová Lenka

5. 10. 2019 VOLEJBAL KADETEK,

SOKOL BRNO - ČESKÁ TŘEBOVÁ, 1. LIGA.

Je sobota 5. 10. 2019 odjíždíme do Brna k dalším zápasům  soutěže 1. ligy kadetek.

TJ Sokol Brno I – TJ Sokol Geodézie Česká Třebová    3 : 2  25 : 18, 25 : 19, 20 : 25, 23 : 25, 15 : 12,  

Zápas trval 2 hodiny  5 minut.  Pomalu si zvykáme na halu, kde hrají extraligu brněnští muži, kteří se právě chystají do posilovny a odpoledne jedou hrát extraligu s družstvem Beskyd. Družstvo Sokola hraje dobře a každé naše přehrání míče zadarmo, tvrdě trestá. V prvním setu nechávám hrát Duškovou, Horákovou, Vernerovou, Hylákovou, Janeckou, Ropkovou. Prohráváme 25:18. Do druhého setu nastupují (Neumannová, Jebousková, Klementová, Kaplanová, Horáková  a Vernerová). Do třetího setu stavím první partu, která po dobrém výkonu vyhrává 25:20. Nechávám je hrát třetí set a opět vyhrávají 25:23. Nyní nemohu vystřídat, to by nebylo fér. Dívky hrají dobře pátý set, vedou 8:4, ale vlastní a zcela zbytečné chyby je v koncovce pátého setu porážejí. Prohráváme 2:3.  

TJ Sokol Brno I – TJ Sokol Geodézie Česká Třebová    3 : 0    25 : 15, 25 : 19, 25 : 16,  zápas trval 1 hodinu.

První set prohráváme 15:25 a dívky nezopakovaly slušný výkon z předchozího zápasu. Do druhého setu stavím první partu (Duškovou, Horákovou, Vernerovou, Hylákovou, Janeckou, Ropkovou), volejbal se zlepšil, ale opět chyby v koncovce setu českotřebovské kadetky porážejí 19:25. Do třetího setu, jde hrát opět druhá parta dívek (Neumannová, Jebousková, Klementová, Kaplanová, Horáková   a Vernerová),  ale chyby na míči, v obranném postavení neumožňují vyhrát set.     Prohráváme set 16:25      a celý druhý zápas 0:3.                                                                                                                  

Pod vedením R. Hanzelky hrála a střídala, Adéla Dušková, Lucie Neumannová, Nikola Hyláková, Kristýna Vernerová, Sára Horáková, Martina Klementová, Karolína Kolářová, Anna Kaplanová, dále Eliška Ropková a Adéla Janecká z Dolního Újezdu. Zapsal, Hanzelka Rostislav               

5. 10. 2019 VOLEJBAL KADETEK, B DRUŽSTVO, PARDUBICE-Č. TŘEBOVÁ B, KP PCE KRAJE.

V sobotu 5.10. vyjel tým kadetek ČT B na první kolo krajského přeboru pardubického kraje. Svůj první dvojzápas v této soutěži jsme hráli proti týmu Pardubic na jejich domácí půdě, v nádherně zrekonstruované pardubické sokolovně.

V prvním zápase naše holky předvedly solidní i když trochu neslaný a nemastný výkon. Hrálo se ve třech setech a všechny byly jako přes kopírák. Po vyrovnaném začátku setu zhruba do stavu 15:15 jsme začali selhávat na podání i ve hře a celé utkání nakonec prohráli 0:3. I když na hře bylo vidět, že na soupeřky máme, chybělo nám trochu více chuti hrát a vyhrát.

V mezizápasové pauze jsme měli možnost se podívat na krásný zápas extraligového utkání kadetek Pardubic A proti Olympu Praha. Snad to holky trochu nabudilo, něco jsme si taky řekli k předchozímu výkonu a do druhého zápasu nastoupily holky v podstatně sebevědomější a bojovnější náladě. Po poměrně jednoznačně vyhraném prvním setu si holky začaly ještě více věřit a v druhém setu se nám dokonce podařilo otočit nepříznivý vývoj, kdy náš tým prohrával o osm bodů a ještě dokázal set vyhrát v poměru 26:24. Ve třetím setu nám zase začalo zlobit podání a set jsme prohráli, ale čtvrtý a poslední set již si holky pohlídaly a mohli jsme slavit první 3 body získané navíc na hřišti soupeře. Holkám patří velká pochvala za nasazení a předvedené výkony.

Hrály: Terka Nováková (kapitánka), Barča Štosová, Terka Dubská, Terka Kubová, Marťa Štanglerová, Natálie Řeháhová a Šárka Zahrádková.  Michal Klimeš

5. 10. 2019 VOLEJBAL MLADŠÍCH ŽÁKYŇ 

DRUŽSTVO A.  DRUŽSTVO B.

V sobotu 5.10.2019 bylo nalosováno druhé kolo přeboru mladších žákyň. Áčko si v minulém kole uhrálo postup do nejlepší skupiny. Pořadatelem byl dnes tým z Dolního Újezdu. Kromě domácího týmu nás čekal ještě tým Žichlínku a Lanškrouna B, se kterým holky prohrály v kvalifikaci. Hned na úvod jsme poměřily síly s loňským přeborníkem kraje z Žichlínku. Jejich tým je postaven na čtyřech zkušených hráčkách, které mají na hřišti přehled a vykryjí zbylé dvě hráčky. Nám se zápas moc nepovedl, holky byly příliš svázané kratším hřištěm a bály se zaútočit. Soupeř byl lepší a my jsme prohrály 0:2. K druhému zápasu jsme nastoupily proti domácímu týmu. Zápas jsme odehrály dobře, holky zlepšily hru v útoku a vyhráváme 2:0. O sestup nebo udržení jsme na závěr hrály s Lanškrounem B. Navázaly jsme na hru z minulého zápasu a vyhráváme také 2:0. Udržely jsme se tedy v nejlepší skupině.:-)

Naše béčko odjíždělo ke druhému kolu do Svitav. Našimi soupeřkami byla děvčata ze Svitav B, Vysokého Mýta, Letohradu a Litomyšle. Holky jsou mladé a v šestkách zatím nezkušené. Dnes to na výhru nebylo, ale každý bod se počítá.:-) (rb)

tr. H.Dvořáková, A.Felgr, R.Benešová, M.Matoušek

6. 10. 2019, VOLEJBAL JUNIOŘI,

SLATIŇANY-Č. TŘEBOVÁ, KP M2.

Dne 6. 10. 2019 družstvo juniorů, hrající soutěž mužů 2.třídy, odehrálo svůj zápas ve Slatiňanech. Slunečné počasí, avšak nízká teplota umístilo zápas do tělocvičny, což mělo našemu družstvu vyhovovat. První set však tak nevypadal. Bez bojovnosti a zápalu pro hru se hrát nedá. V druhém setu a i ve třetím však kluci bojovali, dařilo se na útoku Ondrovi a Honzovi a i podpora dalších hráčů na hřišti byla silná, a tak se druhý set podařilo vyhrát a třetí, kdyby nebylo zbytečných chyb v koncovce, tak také. Ve čtvrtém setu už si soupeř vítězství pohlídal. První zápas odehrála sestava Kadlec, Bělka, Skřivánek L., Lukáš O., Hruška V., Sýkora J. a Jireček J.na liberu. Střídal Koudelný. Do druhého zápasu nastoupila stejná sestava jako v prvním zápase, ale bez libera. Brzy kluci vedli 1:0 na sety. Do druhého setu sestava zůstala a bohužel nepochopitelné prohrála vyhraný set. To se opakovalo i v setu 3., ale to již na středu místo Skřivánka hrál Koudelný a na účku místo Sykory Jireček. Bohužel to po třech setech bylo 1:2 pro soupeře, ale spravedlivý výsledek by byl 3:0 pro naše družstvo, ale na to se nehraje. Čtvrtý set se tak nějak dohrával. Je to škoda, kluci by si za předvedený výkon výhru v druhém zápase zasloužili, ale bohužel při jasném vedení ve 2. a 3.setu několika nezodpovědnými zákroky umožnili soupeři, aby toho využil k otočení zápasu. Stále klukům chybí větší bojovnost na hřišti a mezihra. Ale družstvo je mladé, a tyto zápasy jim přinesou do budoucna zkušenosti, které tak potřebují. Za dnešní výkon je chválím a i za přístup k tréninkům, který je excelentní. Michal Kadlec

Slatiňany-Č. Třebová 3:1, 3:1

6. 10. 2019 VOLEJBAL STARŠÍCH ŽÁKYŇ, 1. KOLO V ŽICHLÍNKU, DRUŽSTVO A.

Dne 6.10.2019 proběhlo standardní kolo Krajského přeboru starších žákyň. Všechny týmy jsou po kvalifikaci rozděleny do výkonnostních skupin s tím, že náš tým "A" hrál ve výkonnostně nejlepší skupině, kde se potkal se soupeřkami ze Svitav, Žichlínku (pořadatel tohoto kola) a Chocně. V jednotlivých kolech se za umístění sbírají body, které na konci budou znamenat postup či nepostup na Mistrovství České republiky a navíc poslední z této skupiny propadá do druhého výkonnostního koše. První zpráva = jsme celkově třetí a udrželi jsme se v nejlepší skupině, získali jsme 13 bodů a na druhé postupové místo na MČR  po tomto kole ztrácíme jen 2 body (1 výhra, 1 prohra v tie-breaku a jedna prohra 0:2). Druhá zpráva = do sestavy se nám vrátila po zranění kotníku opora Pája J. Třetí zpráva = pro nemoc či zranění chyběly Nicola P. a Denisa R. Start do tohoto kola měly hráčky famózní, porazily v prvním setu velké rivalky ze Svitav 25:8 a hrály volejbal z říše snů založený na výborném servisu, pestrém útoku a bojovnosti. Od této chvíle však jako by se hráčky bály vyhrát a dotáhnout vše do skvělého konce: drhla souhra, komunikace a postupně nás opouštělo sebevědomí a natrénované herní dovednosti. Prohry 1:2 a 0:2 (Svitavy a Žichlínek) bereme jako velké ponaučení a impuls pro další práci, ale bolí to, když všichni víme co hráčky umí a dokáží. V posledním utkání nás čekala Choceň a tedy utkání o udržení v top skupině a ...  Povedlo se. Celý náš tým děkuje za velkou diváckou podporu rodičů, byli jste úžasní a i díky vám jsme dotáhli zápas s Chocní do vítězného konce (nejlépe se dařilo v tomto utkání Tereze P.). Opět si zahrálo všech 8 hráček: Pája J., Marťa K., Kája V., Páťa (T.P.), Zuzka H., Áňa S., Áďa B., Klára V. Příští kolo se uskuteční 13.10.2019. MR

6. 10. 2019 VOLEJBAL STARŠÍCH ŽÁKYŇ-DRUŽSTVO B STARŠÍCH ŽÁKYŇ - V PRVNÍM KOLE TŘI VÝHRY A JEDNA PROHRA.

V neděli 6.10.2019 se uskutečnilo první kolo Přeboru Pardubického kraje starších žákyň. Soutěž je určena pro hráčky nar. 1.1.2005 a mladší. Naše družstvo je sice stejně jako Český pohár převážně postaveno na mladších žákyních, ale prioritou je pro nás nalezení herního prostoru zejména pro naše ´postaršené ´starší žákyně. Před čtrnácti dny se odehrála kvalifikace v Chocni, kde naše B družstvo odehrálo tři pěkné zápasy s domácím týmem, Pardubicemi a Vysokým Mýtem. Žádnou výhru jsme si sice neodvezly, ale spokojenost s předvedenou hrou byla velká. Lepší soupeř nás dotlačil do delších výměn a o to nám jde v této soutěži nejvíc. Výsledky z kvalifikace nás poslaly do třetí výkonnostní skupiny.

Třetí skupinu dnes pořádalo družstvo z Litomyšle a účastnilo se jí pět týmů. Musíme pochválit perfektní systém rozlosování, kde nebylo skoro žádné čekání. K prvnímu zápasu jsme nastoupily proti Svitavám B. Soupeřky působily vyhranějším dojmem než my a po zásluze vyhrály 2:0. Druhým soupeřem byla Litomyšl. Zpočátku to byla přetahovaná o každý míč, ale holky se do toho opřely a vyhrály 2:0. Následovala bitva mezi Svitavami A a Poličkou, kterou Svitavačky vyhrály v tie-breaku. Poté jsme proti Poličce B nastoupily my. První set ztrácíme po zbytečných chybách. Jsme schopné ale zápas dotáhnout do tie-breaku a vyhrát 2:1. Na závěr nás čekaly Svitavy C. Oba sety jsou zpočátku vyrovnané. Podařily se nám ale prostřední části setů a i tento zápas skončil pro nás 2:0. Nevíme přesně systém postupu do lepší skupiny, ale prý by to mělo stačit.:-) Za celý víkend patří celému družstvu velká pochvala, a to zejména bojovnost na hřišti. (rb)  tr. H.Dvořáková, R.Benešová

6. 10. 2019 VOLEJBAL, TROJKY DÍVKY, LANŠKROUN A PARDUBICE.

V neděli 6.10.2019 odjel A tým ve složení K.Cetkovská, L.Felgrová, V.Kovářová, V.Štechová, R. Zahálková a N.Zatloukalová do Lanškrouna k prvnímu kolu trojkového volejbalu. V kvalifikaci si holky vybojovaly druhou výkonnostní skupinu a dnes ji chtěly udržet. Děvčata jednou vyhrála 2:0 nad Chvaleticemi, dále podala pěkný výkon proti Letohradu a Lanškrounu B (0:2) a celkem jasně prohrála s týmy Lanškrouna E a Litomyšle. Holky stále nutíme do hry ´na tři´, což se i daří. Pokud ale narazíme na soupeře, co hraje na první přes, jsme z toho vykulené a neumíme si s tím poradit. Pro příští kolo A družstvo padá do třetí výkonnostní skupiny a jasným cílem je postoupit zpět do druhé skupiny.

B tým odjel ke svým zápasům do Pardubic. Doprovod družstvu dělal pan Honiš s Barčou, která u družstva přípravky vypomáhá. Děvčata hrála ve složení T.Honišová, M.Pražáková, A.Řeháková a K.Řehořová. Jedná se o velmi mladý tým, kde některé hráčky mají před sebou v této kategorii další tři roky. Takže v tuto chvíli to mají na hřišti těžké, ale radujeme se z každých dílčích úspěchů – nezkažené podání nebo rozehra na tři. B tým padá do čtvrté skupiny, ale to vůbec nevadí.:-) (rb)

tr. A.Felgr