VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  19. 10. - 20. 10. 2019.
19. 10. 2019 VOLEJBAL, ŽENY 2. LIGA Č. TŘEBOVÁ-ŽIŽKOV B.
V sobotu jsme na domácí půdě přivítaly hráčky z Pražského Žižkova. Po menším počátečním nedorozumění stran zápisu protihráček jsme velmi úspěšně započaly první zápas. Soupeřky měly výbornou hru na síti a v poli. Přesto jsme měly po celou dobu prvního zápasu navrch, naše hra byla velmi sebevědomá a útočná. Celkem hladce vyhráváme první zápas 3:0.
Do druhého zápasu došlo k menším změnám v sestavě. Jak na naší straně, tak na straně protihráček. To se projevilo na údernosti soupeřek. První set se nám dařilo být ve vedení
a první set jsme vyhrály. Bohužel v dalším setu jsme ztratily sebevědomí a téměř to vypadalo, jako bychom ztratily chuť hrát. Nedařilo se nám zastavit soupeřky na síti a náš útok končil (ne)úspěšně v rukách soupeřek. Další dva sety prohráváme. Musely jsme trochu pozměnit sestavu, aby se nám vrátila naše údernost. To se ukázalo jako krok správným směrem a druhý zápas vyhráváme v poměru 3:2. Na domácí palubovce se znovu představíme v sobotu 9.11.2019 od 11 hodin proti soupeřkám z Červeného Kostelce. Budeme se těšit na vaši podporu J!
Sestava : Martina Drymlová, Natálie Foldýnová, Iva Horáková, Hana Karanská, Pavlína  Krejsová, Radka Kubová, Martina Šemberová, Veronika Šplíchalová, Pavla Trávníčková, Lenka Valentová, Lucie Zabranská

Výsledky: Česká Třebová – Žižkov 3:0 (16,20,17)  Česká Třebová – Žižkov 3:2 (21,-19,-21,12,12)

   Tabulka:

#

DRUŽSTVO

Z

V3

V2

P1

P0

M

S

B

1

VSK Spartak Děčín-Rumburk

6

4

2

0

0

550:453

18:6

16

2

Volejbal Červený Kostelec

6

5

0

1

0

505:393

17:4

16

3

TJ Slovan Chabařovice

6

4

0

1

1

511:431

14:8

13

4

TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou

6

3

1

1

1

539:520

15:10

12

5

TJ Sokol Geodézie Česká Třebová

6

2

2

0

2

461:465

12:10

10

6

TJ Lokomotiva Liberec I

6

2

0

1

3

520:541

11:13

7

7

TJ Svitavy

6

2

0

0

4

479:484

9:13

6

8

TJ Zikuda Turnov

6

2

0

0

4

431:496

7:14

6

9

TJ Sokol Žižkov I B

6

0

1

2

3

490:569

8:17

4

10

Malibu volleyball Mladá Boleslav           

6

0

0

0

6

359:493

2:18

0

                                                                                                                           Za družstvo žen Zabranská Lucie

19. 10. 2019 VOLEJBAL , KADETKY B HRÁLY V PŘEROVĚ.

V sobotu 19.10. se konalo další kolo krajského přeboru kadetek Olomouckého kraje, kterého se jako své druhé soutěže účastní náš tým kadetek ČT B. Tentokrát se hrál dvojzápas v Přerově. Do tělocvičny jsme dorazili s předstihem ještě před domácím týmem, po
pohodlné cestě vlakem, takže bylo dostatek času na přípravu a rozcvičení. Měli jsme mírně oslabenou sestavu o dvě hráčky základní šestky, takže dostaly příležitost další hráčky a pomáhala nám také děvčata věkově patřící do skupiny starších žákyň. V prvním zápase se nám po prohraném prvním setu podařilo přesvědčivě vyhrát set druhý, ale pak už byly soupeřky soustředěnější a zápas skončil 1:3 v náš neprospěch. Tentokrát se mezi zápasy nehrálo žádné další utkání, takže jsme ke druhému klání nastoupili po relativně krátké půlhodinové pauze. Naším nejlepším setem v tomto utkání byl opět druhý set, kdy jsme otočili nepříznivý vývoj a prohráli až v dramatické koncovce s výsledkem 28:30. V posledním setu již byla na holkách znát únava a zápas skončil naší prohrou 0:3. Přesto hodnotím celý turnajový den pozitivně, hráčky které utkání odehrály se musely vyrovnat s vyšší zodpovědností a hrou na pozicích, na které nejsou úplně zvyklé, takže bez ohledu na výsledky jim nepochybně turnaj přinesl nové a cenné zkušenosti do další volejbalové kariéry.
Hrály: Anička Klimešová (kapitánka), Barča Štosová, Terka Dubská, Natálie Řeháhová, Kristýna Hrdličková, Adéla Beranová a Šárka Zahrádková. Michal Klimeš

19. -20. 10. 2019 VOLEJBAL STARŠÍCH ŽÁKYŇ, DRUŽSTVO A, VÍTĚZSTVÍ V BRNĚ.

Ve dnech 19. - 20. 10. se opět odehrálo kolo Českého poháru, tentokrát na domácí půdě TJ Junioru Brno. Hráčky odehrály 7 utkání proti soupeřkám z TJ Junior Brno, VAM Olomouc, ŠSK Bílovec, TJ Jičín, TJ Nový Jičín, TJ Minerva Boskovice, TJ Svitavy "A". Celkově 5x vítězství 2:0, jedna prohra 1:2 (TJ Nový Jičín) a jedna prohra 0:2 (VAM Olomouc), získáno 16 bodů, celé turnajové kolo VYHRÁVÁME a máme zcela zasloužený postup do druhé nejlepší skupiny na Moravě. 
Pocity, zážitky: výborně zorganizované kolo, skvělé zázemí (jídlo, občerstvení pro trenéry, nádherné ubytování, skvělá snídaně - Hotel Prometheus), výborné výkony našeho týmu a opravdu pozitivní úroveň naší hry. Jako trenér mám radost z toho, jak hráčky pracují a chovají se jako tým, byl to víkend plný pozitiv, výborné atmosféry a dobré nálady ("Cože?", "Paťaki", "vajíčko v kapse a na...", "je 15 dělitelné 3"...), přijeli za námi rodiče a příbuzní a hlasivky_ruce doplnil buben (Vaškovi, Samkovi, Havránkovi), vyhrálo se 5 těžkých zápasů, zahrály si dostatečně všechny hráčky (po zásluze). Klára V. zvládla  v neděli velmi dobře svoji velkou premiéru na postu první nahrávačky. V sobotu nás skvěle herně podpořila v základní sestavě Denisa R. V neděli jsme prohráli hned první utkání a byla to pro nás nová zkušenost, vzali jsme si z toho hodně do další práce. Co fungovalo celý víkend? = bojovnost, hlasitá týmová podpora, hra v obraně, pestrý útok, výborné podání = naše práce v tréninku se projevuje ve hře a to je super. Náš klub a náš tým úspěšně reprezentovaly hráčky: Pája J., Marťa K., Kája V., Terka P., Denda R., Áňa S., Nicol P., Klárka V.,  Zuzka H. 
Tabulka a výsledky na webu: http://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=CP-ZKY&skupina=cp-zky-m2c#rozpis1. MR a JR

19. -20. 10. 2019 VOLEJNAL-STARŠÍ ŽÁKYNĚ ,,B“ NA ČESKÉM POHÁRU V POLIČCE.

O víkendu 19.-20.10.2019 proběhlo další kolo celorepublikové soutěže starších žákyň – Český pohár. Po minulém dlouhém víkendu v Bílovci jsme všichni byli rádi, že dalším pořadatelem se stala blízká Polička. Na základě výsledků z kvalifikace nastupujeme ve čtvrté osmičce moravské části soutěže. V sobotu nás čekaly čtyři zápasy. V prvním zápase nastupujeme proti domácí Poličce. Zápas byl z naší strany docela povedený, dlouho se držíme v kontaktu se soupeřkami, hrajeme dlouhé výměny. Po solidním výkonu prohráváme 0:2. Následující dva zápasy mícháme se sestavou, zkoušíme nové posty a nesehranost holek se podepsala na herním projevu i výsledcích 0:2 proti VK UP Olomouc a Vyškovu. Poslední sobotní zápas naše družstvo odehrálo proti Svitavám B. Holky ho odehrály moc pěkně, bojovaly, dařilo se i na útoku - 0:2. Jediným problémem bylo podání, které nás v rozhodujících chvílích nepodrželo. V neděli začínáme proti Zlínu. Navazujeme na výkon z posledního sobotního zápasu. Děvčatům není co vytknout a zaslouženě si vybojovala výhru 2:1. Poslední dva zápasy proti Rychnovu nad Kněžnou a Havlíčkovu Brodu se nesou ve stejném duchu. Soupeřky jsou lepší, přesto ve dvou setech dlouho vedeme a saháme po vítězství. Nakonec rozhodly vždy naše zbytečné chyby a větší zkušenosti soupeřek – 0:2. Celkově ale velká spokojenost s předvedenou hrou.
Za dva měsíce udělaly holky velký herní skok, který je výsledkem jejich výborné docházky na tréninky a množstvím odehraných zápasů. Posun je vidět hlavně na příjmu a na vrchním podání, které už většina zvládá. Objevily se ale i nedostatky ve hře, na jejichž odstranění budeme nově pracovat. Do hry se během dvou měsíců zapojilo patnáct hráček. Každá měla tak šanci prodat věci naučené z tréninku i na zápasech. Někdo se s tím popasoval lépe, jiný hůř. To se vše ale bude ještě časem měnit. Tímto víkendem nám skončilo šestitýdenní období, kdy jsme se všichni prakticky nezastavili. Bylo to náročné, ale rozhodně to stálo za to.:-) V pátek na tréninku se odměníme.:)      tr. H.Dvořáková, R.Benešová

20. 10. 2019 VOLEJBAL, KADETI, ČESKÝ POHÁR-KVALIFIKACE.

V neděli 20.10.2019 proběhla kvalifikace do Českého poháru kadetů a to v Hradci Králové na 6-ti hřištích haly Slávie.  Do soutěže se přihlásilo 18 družstev napříč Českou republikou.  V týdnu před kvalifikací se zranil kadetský nahravač Michal Štech a muselo dojít ke změně sestavy.  Kvalifikace byla rozdělena na 4 kvalifikační skupiny, my měli ve skupině družstva Slavie Liberec, Dřevěnice a Lvi Praha.

První zápas: Č.Třebová - Dřevěnice  1:2(15,-24,-13)

Do zápasu jsme vlétli jak velká voda a v krátké době jsme uhráli první set, klukům se dařilo vše, na co šáhli. Bohužel koncentrace již nevydržela v druhém setu a začínáme dělat chyby a set prohráváme velice těsně a tak i pokračujeme v setu 3. Škoda kluci na ně rozhodně měli.

Druhý zápas: Lvi Praha - Č. Třebová            2:0 (22,19)

Před 2. zápasem jsme měli 2,5 hodiny čas a čekání nebylo pro kluky dobré. Museli vstávat v 5.30 a začali bojovat s únavou.  Ve výsledku to byl vyrovnaný zápas, bylo vidět na klucích, jak moc by chtěli vyhrát. Bohužel z velké snahy se dělají i chyby a tak snad příště.

Třetí zápas: Slavie Liberec  -  Č. Třebová      1:2(-22,12,-15)                                           

Do zápasu kluci vstupovali s informací, že družstvo Liberce aspiruje na vítěze skupiny, ale chtěli bojovat a na hře to bylo vidět. Soupeř postavil do hry kluky z lavičky, ale do konce setu již nestihl stáhnout náš náskok.  Do druhého setu soupeř postavil základ družstva a ti nás lehce přehráli. Do 3. setu jdou kluci s vervou poprat se o vítězství, což se i nakonec daří.  Vyhráváme a jsme 3.ve skupině a čeká nás zápas o skupinu do 1.kola ČP.

Čtvrtý zápas dne hrajeme až v 17 hod Česká Třebová -Slavia HK  0:2(-21,-18)       

Do zápasu vstupujeme pozitivně naladěni, to nás záhy opouští soupeř hraje skvěle v poli a skoro bez bloku nám vše čape. Nás opouštějí síly a prohráváme a 1.kolo budeme hrát ve 3. skupině 17.11. v Českých Budějovicích a snad již s uzdraveným nahrávačem. TJ Sokol Česká Třebová reprezentovali: Michal Bělka, Vláďa Hruška, Sam Svoboda, Lukáš Skřivánek, Kuba Sýkora,  Cyril Šumbera a střídal a s kluky hrál poprvé i Honza Fišar. Družstvo doprovodili Michal a Míra Štecha a Markéta Bělková