ŠPLH NA VÝSTAVIŠTI BRNO – 5. ročník                         

Žáci základních škol a středních škol šplhali na laně bez přírazu                       

Již pátým rokem se siláci z naší školy zúčastnili bývalé olympijské disciplíny – šplhu na laně bez přírazu.
Všichni závodníci museli vyšplhat na laně bez přírazu (pouze rukama) a startovat ze sedu (nohy nad podložkou)! Časy zaznamenávala elektronická časomíra na setiny sekundy.
Ti nejmladší z prvního stupně měli cílové čidlo ve výšce 3 metry. Zde naši školu reprezentovala jedna závodnice, ale o to víc byla úspěšná. Veronika Kotyzová, žákyně 4. třídy zdolala cílové čidlo v čase 6,10 s a obsadila tak výborné 2. místo ze všech deseti závodnic. Veronika se neustále zlepšuje a uvidíme, zda jí vydrží síla, nadšení a chuť k této silově náročné disciplíně, protože v příštím školním roce bude naposledy závodit v kategorii 1. stupně ZŠ. 
V kategorii dívek 2. stupně se letos s touto kategorií loučila Petra Karastojanová, která se soutěží ve šplhu pravidelně zúčastňuje. Ze sedu musela vyšplhat do výšky 4,5 metru. To se jí povedlo velmi dobře a s časem 9,66 s obsadilo krásné 3. místo.
Největší zastoupení měla kategorie 2. stupně chlapců (celkem 24 závodníků). Žáci Jiří Kubát, Adam Fritscher, Jakub Číž, Filip Ptáček a Tomáš Král dokázali to, že hodiny strávené cvičením na hrazdě a laně se vyplácí, vybojovali totiž druhé místo v kategorii družstev. V kategorii jednotlivců byl nejrychlejší z našich Adam Fritscher, který vyšplhal k cílové značce v čase 6,86 s a obsadil tak konečné 10. místo. Gratulujeme!    
Petr Doseděl, učitel TV ZŠ Česká Třebová, Habrmanova ulice

https://www.zs-habrmanova.cz/nezarazene/splh-na-vystavisti-3/