Jaroslav Šichan slaví sedmdesátiny    
Dne 18.  listopadu 2019 završí  Jaroslav Šichan v plné síle sedmou desítku. Velký sportovec, volejbalista, vystudovaný specialista na slaboproud, dobrý člověk. Byl také vodohospodářem v bývalé Žosce, ale jeho hlavní zakotvení je pak od devadesátých let spojeno s  působením ve společnosti LDM - servis a od roku 2004 ve společnosti SIGAS-CZ, s.r.o. Česká Třebová, kde působí spolu s Václavem Faltusem ve funkci společníka a jednatele.
Veřejnost si především připomíná jeho sportovní stránku života. Začala se rozvíjet ještě v sedmdesátých letech, tedy v době, kdy byly podmínky pro sportování v České Třebové velmi špatné a  jejich úroveň a postupná modernizace záležela především na  vlastní aktivitě sportovců.  Jaroslav Šichan patřil k partě, která tehdy (pochopitelně bezplatně) pracovala úpravu  kurtů na odbíjenou (tehdy  volejbal se neříkalo) Na Skále, tedy v areálu dnešního Sokola. Právě tehdy pod vedením Ing. Kadlece st. došlo k celkové rekonstrukci prostoru venkovního hřiště dnešnímu rozměření plochy, umístění kurtů a vybudování první tribuny.
Současně byl Jaroslav Šichan i jedním z klíčových hráčů, také i asistentem trenéra volejbalového týmu TJ Lokomotiva a byl právě u toho, když v roce 1977 se poprvé Lokomotiva (pod. vedením trenéra Ing. J. Kadlece) jako vítěz krajského přeboru probojovala do  II. ligy. Byl jedním z klíčových hráčů týmu a to nejen svou hrou univerzála a také blokaře, ale i báječnou povahou, byla právě potřeba pro úspěch v tomto kolektivním sportu
Jako  volejbalista od svých sportovních začátků působil v odborářském sportu, a přeborech železničářů a to nejen  v tehdejším Československu, ale i Polsku, Belgii a Německu, snad i v Sovětském svazu.
Volejbalisté, tví "volejbaloví kolegové" dnes spojeni v rámci VVSC Česká Třebová, ale i z okolního regionu   ti Jardo děkují za krásná léta strávená společně při sportu a dalších báječných doprovodných akcích např. v Orlických horách u Ing. Václava Sojky  nebo Emila Vydry v Proseči.. Do dalších let přejeme hodně zdraví, štěstí v rodině, v osobním i sportovním životě.
Za kamarády z VVSC Miroslav Dostálek