Středisko Javor hlásí: Podzimní návštěva Olawy                
Ve dnech 8. – 10. 11. se skupina skautů ze 3. chlapeckého oddílu střediska Javor Česká Třebová vydala na návštěvu harcerů z Olawy. Večer jsme se po přivítání vydali na prohlídku Olawy, kde mj. začali s rekonstrukcí náměstí. Po příchodu do klubovny jsme se najedli a zjistili, co nás následující den čeká. Ráno byl společný program s harcery – vydali jsme se do místního parku, kde jsme si zahráli různé hry a navštívili zdejší dětská hřiště.
Odpoledne jsme se vydali vlakem do Wroclawi, navštívit trampolínové centrum. Děti i vedoucí se bohatě vyskákali. Poté zbyl i čas na rozchod a nákup dárků.
Večer jsme pak domlouvali akce na následující rok. V příštím roce zdejší harceři slaví 75 let od svého založení a tak nás pozvali na zářijovou oslavu. Stejně tak jsme je pozvali my na tradiční dubnové pálení čarodějnic.
Ráno jsme se po snídani vydali na domluvenou návštěvu aquaparku ve Wroclawi, kde jsme strávili celý den až do našeho odjezdu domů. Celá akce se vydařila a již teď se těšíme na další společnou akci.
Akce spolupráce s harcery z Olawy a skauty ze Svitu jsou podpořeny městem Česká Třebová a Pardubickým krajem.
Vice fotografií z akce a informace o oddíle, včetně volných míst naleznete na našich oddílových stránkách: http://trojka.e-skaut.cz

 

3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová