Vyšší odborná škola a Střední škola technická Česká Třebová vyjela poprvé na ERASMUS +

Studenti z Vyšší odborné školy a Střední školy technické poprvé vyjeli v rámci programu Erasmus+ na pracovní stáž do zahraničí. Na konci září se vydalo 18 vybraných žáků oboru Provoz a ekonomika dopravy a 2 studenti vyššího studia oboru Logistika a management na dva týdny do Barcelony. Skupinu doprovodila paní učitelka Jaroslava Knířová a pan učitel Tomáš Slezák. Pobyt byl financován z evropských fondů a všichni účastníci měli hrazenou dopravu, ubytování, stravu i příspěvek na volnočasové vyžití.
Ve všední dny chodili studenti na předem vybraná pracoviště, kde získávali nové praktické poznatky. Zkušenosti sbírali například v obchodech nebo firmách zajišťujících služby. Velkým rozdílem oproti domácím praxím pak byla nutnost komunikovat anglicky nebo španělsky, navíc se jednalo o naprosto rozdílné kulturní prostředí.
Ve volném čase měli studenti možnost si prohlédnout nejzajímavější místa a památky Barcelony, včetně architektonického skvostu od Gaudího, Sagrada Família, ale také například vyhlášené akvárium.
Pro studenty i pedagogy byla stáž cennou zkušeností.   Knířová