Nejmladší basketbalisté okusili zápasovou premiéru

V sobotu 16. 11. se nejmladší basketbalisté SKB Česká Třebová vydali do Šumperka k prvnímu měření sil na turnaj hráčů do deseti let U10. Tento turnaj byl organizován pod záštitou české basketbalové federace ČBF a má neoficiální název Den s basketbalem. Je to nesoutěžní turnaj pro holky a kluky, jejich rodiče, fanoušky a trenéry. Děti si při tomto turnaji mohou nejen zahrát, ale rovněž zasoutěžit v některé z vybraných dovednostních disciplín. Tento projekt si klade za cíl propojení radosti ze hry a pohybu. To především pro začínající baskeťáky a baskeťačky. Vítězem turnaje je každý, kdo si den plný basketbalu užije a prožije ho s úsměvem na tváři. Radost ze hry, kamarádství a společné zážitky jsou totiž v této věkové kategorii rozhodně důležitější, než konečné výsledky jednotlivých utkání.

Naši hráči se postupně utkali s kluby BCM Olomouc, TJ Šumperk a TJ MEZ Mohelnice. Do svého vůbec prvního zápasu nastoupili s obrovským nasazením a chtěli s vypětím všech sil ukázat, co se doposud naučili. A nebylo to vůbec špatné. Téměř ve všech dovednostech se soupeři dokázali vyrovnat. Trápila nás pouze střelba, kdy jsme z dobře vytvořených pozic nedokázali úspěšně zakončit.  Nakonec jsme tak, se silným týmem z Olomouce, se ctí prohráli slušným výsledkem 23:38. Při dalším zápase se Šumperkem bylo vidět, že kluci nechali v zápase s Olomoucí hodně sil a i přes všechnu snahu prohráli 8:29. Posledním našim soupeřem byla Mohelnice. Kluci se po počátečním oťukávání se soupeřem nadechli k výbornému výkonu a zaznamenali tak své první vítězství v basketbalovém utkání v životě, a to poměrem 48:8.

Nutno podotknout, že všechny týmy v turnaji měly více než 12 hráčů a mohly pravidelně prostřídávat své sestavy. Na rozdíl od našeho týmu, kde “sedm statečných“ po celou dobu bojovalo s vypětím všech svých fyzických sil. Jmenovitě: Lukáš Halva, Radim Pecháček, Dominik Škrabánek, Tomáš Mikolecký, Ondřej Mikolecký, Michal Ivanoviči a Matyáš Peterka. Všem našim hráčům se podařilo vstřelit koš a dokázali si, že mohou bojovat s každým soupeřem. Byli nadšení a se 3. místem velmi spokojení. Všichni už se těšíme na další turnaj, který bude 14. 12. v Mohelnici. Sportu zdar a basketbalu zvlášť!

přijďte hrát basket

nábor kluků narozených r.2009, 2010

kontakt: Pavel Peterka tel. 606 027 125, Jarda Škrabánek tel. 605 984 605

tréninky: úterý 17.30-19.00 hala Na Skále, čtvrtek 15.45-17.00 hala Skalka