Malé sportovní ohlédnutí za rokem 2019           


Neúprosně se přiblížil závěr roku a s ním i čas na jeho bilancování. Zda byl úspěšný, či nikoli, zda se podařilo naplnit cíle i osobní předsevzetí a přání. Ohlédněme se proto alespoň ve zkratce za tím co přinesl rok 2019 sportovnímu klubu DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ, který se stal v loňském roce nejúspěšnějším klubovým týmem Evropy v brazilském jiu jitsu.
Tentokrát si připomeňme jeho letošní úspěchy alespoň malou statistikou.  Klub se v průběhu roku zúčastnil dvanácti turnajů, deseti v  brazilském jiu jitsu a dvou ve smíšených bojových umění (MMA). Celkem si přivezl 72 medailí. Nejvíce bylo zlatých, celkem 31 a dále 22 stříbrných a 19 bronzových. Nebyla to účast jen na turnajích domácích, ale sportovci vycestovali i do zahraničí ( Berlín Vídeň, Řím, Chemnitz, Mnichov či Poznaň).
V České Třebové proběhl 14.-16.června mezinárodní seminář, na který si domácí trenéři pozvali z USA lektora Karla Pravce, který na tatami přilákal  borce z Evropy i ze zámoří. Česká Třebová se může pochlubit tím, že je jedinou afillací na světě, která získala jeho licenci. Na pozvání odletěli českotřebovští trenéři na týdenní stáž do USA, aby získali nové tréninkové zkušenosti a zdokonalili se v bojových technikách v brazilském jiu jitsu.
I letos se vyplatila cílevědomá a trpělivá práce s nejmladšími členy oddílu. Na III.Valachien challenge Vsetín byl dětský tým vyhlášen nejlepším týmem turnaje a na turnaji ABU DHABI NATIONAL PRO, který se konal v Praze, skončil tým DSC GYM druhý.
Velkou sportovní událostí roku bylo Mistrovství České republiky, které se konalo v České Třebové v nové sportovní hale Na Skále. Na turnaj, který se uskutečnil 22.-23.června, se sjelo 53 nejlepších týmů s 358 borci od nás i z okolních zemí. Třebovákům se premiéra v domácím prostředí vydařila a skončila velkým triumfem. Získali celkem 31 medailí, z toho devět titulů mistra republiky, 11 titulů vicemistra a stejný počet medailí bronzových. Navíc byli Třebováci vyhlášeni jako nejlepší týmy v kategorii dětí i dospělých.
Velké poděkování za dosažené sportovní výsledky patří především sportovcům a jejich trenérům. Vedení oddílu chce touto cestou poděkovat rodičům za důvěru, se kterou své děti do oddílu přivedli a také za pomoc dřívějším i současným sponzorům. DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ navázal na úspěchy z minulé sezóny a opět se zařadil  mezi nejúspěšnější sportovní oddíly v našem městě.
Milan Michalski a Lukáš Janda
k fotografiím  (z archivu klubu)

1. Setkání majitelů černých pásů v České Třebové. Uprostřed v černém Karel Pravec  (úvodní snímek)
2. Jan Broulík – 1.místo na GYMNASIUM EURO CUP BRNO  (v textu článku)

3. Dětští medailisté na Mistrovství ČR v České Třebové
4. DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ – nejúspěšnější tým MR v České Třebové
5. Ondřej Rejman – vítěz turnaje v MMA
6. Trenéři DSC GYM na stáži v USA
7. Michal Vebr vítěz turnaje v Berlíně
8. Sportovci DSC GYM na turnaji v Rakousku
9. Z mezinárodního semináře v České Třebové – Karel Pravec předává zkušenosti  ruskému kolegovi.
10. Z vystoupení na Týdnu sportu 2019

11. Tadeáš Smejkal  vítěz turnaje ABU DHABI NATIONAL PRO V PRAZE