Kohouti versus Draci                            


Poslední utkání letošního roku odehrají hokejisté České Třebové ve čtvrtek 26. prosince, kdy  přivítají čínský tým China Golden Dragon, hrající druhou českou ligu. Mezinárodní přátelský zápas se bude hrát od 17.00 hodin, partnerem utkání je město Česká Třebová.
China Golden Dragon je projekt, který úzce souvisí s tím, že v roce 2022 bude dějištěm zimních olympijských her Peking. Pořadatel nechce hrát podřadnou roli ani v ledním hokeji, proto vyslal do České republiky mladý tým, aby tady sbíral cenné zkušenosti. Tým China Golden Dragon hraje od letošní sezony druhou českou ligu (skupina střed). Mužstvo je ubytováno na Kladně, kde také každý den trénuje, své domácí zápasy hraje na zimním stadionu ve Slaném.
Trenérem mužstva je bývalý vynikající československý hokejista Jiří ŠEJBA. Trojnásobný mistr československé hokejové ligy a mistr světa ze světového šampionátu 1985 v Praze.
„Zápas se hraje na druhý svátek vánoční, jiný termín nebyl z pohledu čínského týmu možný. Nemyslím, že by to měl být pro hokejové fanoušky nějaký zásadní problém. Naopak, je to ideální možnost k odreagování se od vánočních oslav a stále stejného televizního programu,“ míní manažer českotřebovského klubu Vladimír Vaněk a závěrem se smíchem dodává:
„Čtvrteční podvečerní filmy a pohádky může každý vidět minimálně každé Vánoce.  Vidět čínské hokejisty v České Třebové, to může být opravdu jednou za život…“
 
UPOZORNĚNÍ: na hokejový zápas
Kohouti Česká Třebová – China Golden Dragon
neplatí permanentní vstupenky,
vstupné je 50 a 30 korun.
 
KDO JE CHINA GOLDEN  GRAGON

Amateur hockey club operating in the second league of the Czech Republic.

China Golden Dragon je hokejový klub, který v rámci přípravy širšího kádru čínské hokejové reprezentace na nadcházející Zimní olympijské hry v roce 2022 nastupuje v sezóně 2019/20 ve 2. české hokejové lize ve skupině Střed. Projekt vznikl při návštěvě Českého svazu ledního hokeje v Číně. Klub Rytíři Kladno Jaromíra Jágra, který se na vzniku klubu velkou mírou podílel, poskytuje China Golden Dragon zázemí a ubytování. Za tým kromě hráčů čínské národnosti nastupují také tři odchovanci kladenského hokeje Michal Kučera, Jakub Kučera a Pavel Husarik. Hlavním trenérem je bývalý český reprezentant Jiří Šejba. Domácí zápasy odehrává klub na zimním stadionu ve Slaném. China Golden Dragon se smí účastnit pouze základní části a svou sezónu má zakončit již na konci ledna.