Nové lavičky na starém hřbitově                                           
Když jsem zaslechla, že na starém hřbitově jsou nové lavičky s opěradlem a opěrkami, zajásala jsem. Ale jen do doby, než jsem je spatřila na vlastní oči. Lavička je uzpůsobena pro pohodlné sezení seniorů díky zvýšenému sedáku, ale lavička, nově umístněná vedle zvonice, je minimálně pro dvoumetrové seniory. Malým babičkám budou nožičky viset ve vzduchu a bez pomoci se na a z lavičky nedostanou. Navíc je lavička umístěna na jakési vyvýšenině, což není nejlepší nápad. Zkoušela jsem  na této lavičce sedět, s bimbajícíma nožkama ve vzduchu, ale nic moc a to neměřím metr padesát.
Srovnání snímků v čase: Lavička "u pařezu" před kapličkou, která tam bývala, chybí, je posunuta kousek dál, také pařez už nenajdeme. Lavičky jsou umístěny prakticky tam, kde bývaly a nejsou umístěny po celém hřbitově, což je škoda a shodli jsme se na tom i s pracovníky Ekobi. Ano vím, že místo abych měla být vděčná, opět kritizuji ač současně chválím, ale když dělám práci, která tu bude několik desetiletí, měla by být udělána pořádně a s rozmyslem.
Současně prosím majitele pejsků. Na hřbitov je zákaz vstupu pejsků, který je porušován. Já osobně bych oko zamhouřila, ale co mi vadí je, že si majitel po pejskovi exkrement neuklidí  (což známe i z ulic města). Pak se nemůžeme divit, že lidé na pejsky nadávají, ale nadávat by měli na majitele.
P.S: Taky nevím, proč lidé z Litomyšle, kteří to zřejmě navrhovali, si nevzali ku pomoci někoho, kdo zná hřbitov jako své boty a to jsou Drašnarovi. Naštěstí tam Anička byla a tak betonové sloupy – zbytky prací z 80. let, o kterých si mysleli, že jsou historické, odvezli.
Jsou to skutečně lavičky pro seniory – ale  na hřbitov mohli zvolit tmavší odstín, tyhle svítí do daleka.          (VV)
https://www.abstore.cz/parkova-vyvysena-lavicka-1620-mm-kovova-konstrukce-cerna-ral-9005?gclid=EAIaIQobChMI6Jrt35OX5gIVD-h3Ch0N4QwjEAQYAyABEgKfaPD_BwE
 
 
3P1060535 – původní lavička za keři  4P1060630 – lavičku, původně částečně krytou keři - nahradila "výkladní skříň".
původní pohled                                                                      nová lavička na vyvýšenině