Požár na Skalce nad ránem 5. prosince                                
Ráno vzbudili kolem páté hodiny Českou Třebovou sirény hasičských vozidel.
Požár vznikl v dobře přístupném  domě čp. 661  na Skalce  přímo u hlavní silnice, tedy v ulici Dr. E. Beneše  přesně naproti prodejně Mototechny a bývalé prodejně Konzumu.
Podle fotografických snímků zaslaných redakci Petrem Šáchou (pořízených až ze sídliště Lhotka) byl sloup černého kouře nad oblastí Skalka vysoký. 
Zásah hasičů byl rychlý, Podle jejich sdělení zasahovala na místě směna C se dvěma požárními automobily CAS 20 SCANIA a CAS 32 T 815. V 7:30 odjížděla zasahující vozidla zpět na základnu. Podařilo se uchránit okolní blízké budovy a tedy velké hodnoty.
Hořet začalo od provizorního topidla, které nechala rodina v domě bez dozoru. Požár začal v části, která sloužila jako administrativní, později se přenesl na střechu obytného prostoru. Odhadovaná škoda je 2,6 milionu korun. 
V domě čp. 661 dříve bydleli Plemeníkovi, které mnoho Třebováků zná z jejich pedagogického působení na ZŠ Habrmanova a na průmyslovce. Nyní sloužil podle uvedení hasičů z části také jako dílna. Rodina, která zde bydlí, byla včas zachráněna. Vlastníkem objektu je pan Ondřej Buříval  z České Třebové. Komunikace I/14 na místě byla při hašení požáru uzavřena, doprava odkloněna. Následně probíhalo dohašování a rozebírání  konstrukce střechy za použití zvedací plošiny. K domu byl přistaven kontejner na uložení odpadu. Požár přilákal do České Třebové také kameru České televize, zachytila skutečně zásah hasičů v celé složitosti, tedy včetně komplikace mrazem a zásahem na hlavní komunikaci ve městě. Zpráva byla uvedena jako první v pořadu Události v regionech dne 5/12, Odkaz na video najdete ZDE:
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/219411000141205-udalosti-v-regionech/obsah/737473-zasah-hasicu-v-mrazu
 


A ještě dům čp. 661 na obrázku z roku 2017