Městské muzeum Česká Třebová Vás zve na akce pořádané v únoru 2019
 
Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Muzeum a TIC otevřeno denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin
 
Semináře
Seminář pro začínající rodopisce                                                                                            
Je určen zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Probíhá vždy    1. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 5. února 2019 od 17 hodin, tentokrát na téma Sňatky v lidové kultuře 2. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).  Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Je určen dětem od 5 do 12 let. Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 12. února 2019, pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin
V únoru na téma Kupec. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Bližší informace podá lektorka semináře Mgr. Radka Urbánková (urbankova@mmct.cz).
 
Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“
Je určen nejširšímu okruhu zájemců o výtvarno, věnuje se přehledu slohového vývoje výtvarného umění evropského kulturního okruhu. V rámci jednotlivých slohových epoch bude přihlédnuto – vedle tvorby významných světových i domácích představitelů – také k osobnostem a památkám našeho regionu. Seminář probíhá vždy 3. úterý v měsíci.
Příští setkání se uskuteční v úterý 19. února 2019 od 17 hodin, tentokrát na téma Vstříc modernitě! Fauvismus a futurismus ve výtvarném umění.  Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Ph.D.
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne                  a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci.
Příští setkání se uskuteční v úterý 26. února 2019 od 17 hodin, tentokrát na téma Potravinářské obchody v České Třebové.  Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).  Lektor: Martin Šebela.

Výstava


Interaktivní výstava Stromy jako domy s přírodovědnou tematikou je zapůjčena z Moravského zemského muzea, oddělení Dětské muzeum, a je pořádána ve spolupráci se  ZO ČSOP Podorlicko Česká Třebová.
Výstava potrvá do neděle 17. března 2019.  Pro školy je možné objednat doprovodný program.
Program (nejen) pro rodiny s dětmi Sobota v muzeu proběhne 2. března 2019 od 15 do 16:30 hodin. Po komentované prohlídce výstavy se návštěvníci mohou těšit na příjemně strávený čas nad poznáváním, hrami a zajímavostmi z přírody.
 

Přednáška


Přednáška Petra Vomáčky na téma Hraniční kameny se uskuteční ve čtvrtek 21. února 2019 od 17 hodin v přednáškovém sále muzea. 
Přednáška bude věnována hraničníkům ze 17. – 19. století nacházejícím se ve východní části Pardubického kraje, a to nejen na zemských hranicích Čech a Moravy, ale i na hranicích dominikálních a rustikálních.
Doplněna bude o fotografie jednotlivých hraničních kamenů  a jejich „hřbitovů“.
Vstupné 20 Kč.

 


Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku https://www.facebook.com/mmctcz