Studentky TRADING CENTRE mají zájem o vlastní podnikání


Ve čtvrtek 20. prosince se konalo v Pardubicích regionální finále projektu „Soutěž a podnikej“. Z naší školy se podařilo dostat před odbornou porotu této celorepublikové soutěže dokonce dva projekty:  CatCafé studentek Petry Šuglové a Jaroslavy Malinové  a projekt Catering Rejman Elišky Rejmanové. Po bezmála čtvrt roce práce na svém podnikatelském záměru vytvořily studentky tzv. Lean Startup, metodiku, která je ideální pro rozjezd podnikání. Na základě úkolů a pomoci přiděleného mentora validovaly svůj nápad, vypracovaly MVP, minimální funkční produkt, který následně prezentovaly před regionální porotou.
Projekt CatCafé plánuje vznik kočičí kavárny jako místa plného pohody, kam se hosté budou rádi vracet, potěší je přítomnost úžasných koček, ale také příjemné prostředí, kvalitní káva a poctivé domácí dezerty. „Kočky už svou přítomností mění atmosféru, dokáží do sebe vtáhnout negativní energii a přeměnit ji na pozitivní. Jsou to skvělí parťáci, když je vám ouvej. Jsou nápomocní už tím, že nemluví a jen se vám stočí na klín do klubíčka,“ říkají autorky projektu.
Projekt Catering Rejman chce zajišťovat cateringové služby vhodné pro velké společenské akce, konference, ale také pro menší rodinné oslavy. „Sdělte nám Vaše přání a my zajistíme vše ostatní“, to je hlavní motto této společnosti.
Petra s Jarkou se umístily se svým projektem CatCafé na výborném 2. místě, Eliška se svým projektem Catering Rejman zase získala cenu publika. Účast na soutěži dala studentkám nejen mnoho zkušeností a příležitostí, ale také další motivaci k tvorbě vlastních projektů. 
A protože oba podnikatelské záměry byly vypracovány velmi profesionálně, může se stát, že časem v Litomyšli objevíte novou kočičí kavárnu nebo si zajistíte hostinu u firmy Catering Rejman. Kdoví?
Ivana Zemanová