Česká Třebová má aktivní leteckomodelářský klub, jako málokde 

Letecko-modelářský klub Česká Třebová má 34 členů. Sdružuje ne jen modeláře z Č.Třebové, ale i modeláře z okolních měst. Věnujeme se jak létání pro radost s modely všeho druhu, tak soutěžnímu létání s termickými větroni a elektrovětroni. A to v národních kategoriích RC-V2, RCVS, RCEV a v mezinárodních kategoriích F3J a F5J.
V každém roce náš klub pořádá 4 až 5 soutěží. V roce 2018 jsme také pořádali MČR RC-V2 na letišti v České Třebové. Každoročně také pořádáme dvoudenní mezinárodní soutěž F5J, která se létá na ploše v Sázavě u Lanškrouna. Tato soutěž je zařazena do seriálu soutěží eurotour a zúčastňuje se ji vždy přes 90 soutěžících z celé Evropy.
V roce 2018 jsme dosáhli mnoha úspěchů. V našem klubu máme tři mistry české republiky 2018. Jiřího Kadlece v kategorii RCVS, v kategorii RC-V2 Luboše Pospíšila a Luboše Pospíšila ml. v juniorské kategorii RC-V2. V mezinárodní kategorii F3J na MS v Rumunsku vypojoval Luboš Pospíšil ml. 3.místo v juniorech. Na MČR F5J která se konala v Suchém u Ústí n/L. obsadil 3.místo Luboš Pospíšil st.
Vylétávala se také nominace na účast MS F5J 2019, které se koná v Trnavě na Slovensku. Ze šesti nominovaných budou dva z našeho klubu a to Jan Vácha a Luboš Pospíšil ml. Na ME F3J 2019 v Polsku se nominoval také Luboš Pospíšil ml.
V roce 2018 jsme již po třetí pořádali akci „setkání dronů“, kterou pořádáme vždy na podzim v areálu Na Horách.
V roce 2019 budeme na letišti v České Třebové pořádat dvě Mistrovství České republiky a to v kategorii RCVS 3.8.2019 a RC-V2 10.8.2019 na které bude navazovat 11.8.2019 národní soutěž RCEV.
Mezinárodní soutěž F5J létaná na ploše v Sázavě u Lanškrouna se uskuteční 25-26.5.2019.
Za LMK Česká Třebová Jiří Kadlec
 
O srpnovém Mistrovství ČR na českotřebovském letišti

LMK Česká Třebová pořádal v sobotu 18. srpna 2018 Mistrovství České republiky radiem řízených termických větroňů 2018 na modelářském letišti v České Třebové.
„Modely RC-V2 s+j jsou kompozitové konstrukce dělané ve formách většinou tovární výroby. Obvykle mají rozpětí kolem 3,6 m a váží kolem 2 kg. Do vzduchu se dostávají pomocí elektrického navijáku do výšky cca 160 m. Poté je zapotřebí pomocí termických proudů nalétat 7 minut během 10minutového pracovního času a přistát na bod. Body za přistání se přidělují v závislosti na jeho přesnosti, ideální je vzdálenost do 20 cm od středu, za což závodník obdrží 100 bodů (40 cm = 99 bodů atd.), a přistání přesně v sedmé minutě. Velkou roli hraje přesný rozpočet přistání, maximálně lze dosáhnout na 520 bodů, z čehož je 420 bodů za přistání v 7. minutě a 100 bodů za přistání do 20 cm od středu,“ upřesnil specifika kategorie RC-V2 s+j ředitel soutěže a zároveň účastník MČR Jiří Kadlec z pořadatelského klubu LMK Česká Třebová.
Celkem se domácího mistrovství zúčastnilo 26 soutěžících, z toho 3 junioři, kteří české letecké modeláře minulý měsíc úspěšně reprezentovali na MS v Rumunsku v kategorii F3J. Kategorie F3J se létá se stejnými modely jako RC-V2 s+j. Úspěch byl na MS opravdu veliký, protože Jaroslav Vostřel ml. se stal mistrem světa a Luboš Pospíšil ml. přivezl bronz. Ale i mezi seniory se českého mistrovství zúčastnili dva reprezentanti Jaroslav Vostřel st. a Luboš Pospíšil st., takže konkurence na domácím šampionátu byla opravdu vysoká.
V sobotu se létalo za nádherného letního počasí s větrem do 3 m/s, kdy je výskyt stoupacích termických proudů častější, takže se daly očekávat velmi dobré a těsné výsledky. Létalo se 6 letů, ze kterých se jeden nejhorší škrtá. Při shodě výsledků z 5 letů rozhoduje právě škrtnutý let, což nakonec rozhodovalo u mnoha soutěžících, a to i na příčkách nejvyšších.
Jak se dalo očekávat, výborně si vedli junioři, kteří by i mezi seniory zvládli hravě obsadit druhé a třetí místo. Mistry České republiky se nakonec stalo rodinné duo Pospíšilových z domácího klubu LMK Česká Třebová, když každý zvítězil ve své kategorii. Luboš Pospíšil st. zvítězil v seniorské kategorii výkonem 2592 bodů. Druhé místo v seniorech obsadil Libor Koten (LMK Králův Dvůr) za celkový součet 2588 bodů a třetí příčku vybojoval se stejným počtem bodů, ale s horším škrtaným pokusem Jiří Rajšner (LMK Králův Dvůr). V juniorské kategorii zvítězil Luboš Pospíšil ml. s bodovým ziskem 2990 bodů. Se stejným počtem bodů, ale horším škrtaným pokusem zakončil MČR na druhém místě Jaroslav Vostřel ml. (LMK Litomyšl). Stupně vítězů doplnil na třetí příčce Jan Bruner (LMK Králův Dvůr) se součtem 2576 bodů.

(Podle webu sdružení sportovních svazů ČR)