British Publishing House LTD              
Ocenění v publikaci
nakladatelství Britishpedia 
Česko-slovenská
encyklopedie osobností
Udělujeme Ceny města, oceňujeme sportovce roku v rámci okresu a městaˇ, budeme letos poprvé udělovat cenu "Českotřebovský Ámos". Další prestižní ocenění uděluje Pardubický kraj:  Za zásluhy o Pardubický kraj, Za záchranu života, Cenu hejtmana....  Pardubický kraj a Koalice nevládek Pardubicka udělují ocenění "Dobrovolník roku".
Oceňuje se nejlepší exportér roku, Nejlepší Firma roku a Živnostník roku a to jak v rámci kraje tak i v rámci celé republiky.  Ocenění  existuje i za publikační činnost, připomeňme např. Cenu E.E. Kische udělovanou v Letohradu. A je toho ještě mnohem a mnohem více. A to jsem nepsal o ocenění udělované např. prezidentem republiky.

Píšu o tom proto, že se mi na sklonku minulého roku 2018 osobně "poštěstilo" zásluhou nominační komise nakladatelství též získat takové ocenění Britského vydavatelství British Publishing House. Udělený certifikát přišel v minulých dnech poštou a mohu se s ním pochlubit i v Českotřebovském deníku, neb si myslím, že každé ocenění by mělo být také veřejné.  Důsledkem toho bude moje autobiografie uvedena spolu s mnoha dalšími skutečnými velkými  osobnostmi českého a slovenského veřejného života od novém ročníku prestižní České a slovenské encyklopedie osobností Britishpedia 2019, který vyjde v letošním roce zřejmě v průběhu měsíce září.  

Současně vím o tom, že v našem městě jsou i další takto ocenění občané a vlastně se o tom neví. Konkrétně  mám v patrnosti to, že v české verzi jiné uznávané encyklopedie osobnosti WHO IS WHO  byl v roce 2004 (a letech dalších) uveden publicista a Mgr. Karel Kubišta a od roku 2008 pak ve stejné encyklopedii najdeme jméno Táni Řehákové, (tehdy Táni Hejlové). Je s velmi pravděpodobné,  že jsou i další takto ocenění, kteří zde bydlí nebo pochází z České Třebové a nijak se o tom veřejně neví. Mělo by být ctí o tom dát vědět ostatním a velmi se přimlouvám za to, abychom v České Třebové takové osobnosti odhalili, mohli se s nimi pochlubit  a třeba i vytvořit nějaký takový neformální (třeba i virtuální) klub.

MILAN MIKOLECKÝ (a member of BPH - British Publishing House LTD).