Reakce na článek v únorovém Českotřebovském zpravodaji s názvem“ Promočený strop není pro bytové družstvo důvodem pro zásah. Nejsou lidi.“

Tento článek pisatelky Bc. Pánikové Zdenky se nezakládá na pravdě.

V tomto článku bylo Stavební bytové družstvo Česká Třebová,  obviněno z nečinnosti při zatékání do objektu ve kterém pisatelka bydlí.

K zatékání do objektu opravdu došlo a tato skutečnost byla poprvé družstvu nahlášena  dne   3. 12. 2018, ale jinou obyvatelkou domu, ne paní Pánikovou. Zatékání bylo nahlášeno cca v 9.00 hod. a již v 10.30 hod. byla na střechu objektu poslána odborná firma na  zjištění a případné odstranění  nahlášené závady vše za přítomnosti samosprávce objektu. Jen pro dokreslení situace v ten den bylo velice nepříznivé počasí, chumelení, silný vítr , mráz a střecha byla pod sněhem a ledem.  Rád bych  dodal, že firma, která provádí opravu, byla na střeše objektu  k 5. 1. 2019 celkem 4x  a to vždy, když to počasí dovolilo, aby co nejrychleji bylo zatékání do domu odstraněno, což se zatím provizorně povedlo. Přesné určení důvodu   zatékání bude možné, až po úplném odtání ledu a sněhu ze střechy. Stavební bytové družstvo se samosprávou domu a odbornou firmou i nadále spolupracuje na co nejrychlejší odstranění této závady, ale počasí zatím poručit neumíme. Tímto chci poděkovat, jak  odborné firmě pana Fritschera, za rychlý a vstřícný  přístup k řešení danému problému, tak i samosprávě objektu za ochotnou spolupráci.

Za Stavební bytové družstvo Česká Třebová, vedoucí kanceláře Karel Rosenberger