USIC 2019 – bronzové medaile           
 Z  MČR železničářů  v roce 2018 se kvalifikovali na  závody na USIC 2019  do  francouzského lyžařského  střediska Samoëns  Zdena Hicklová  a  Zdena Hicklová junior.   Za nimi na třetím místě skončila  Jitka Pyrohtová z Liberce. Po  nezbytném tréninku se začínalo  slalomem 5.2.2019 a první závod   nedokončila  Zdena Hicklová junior.  Zdena Hicklová obsadila výborné  5. místo a Jitka Pyrohtová 11. místo. Následující den se jel obří slalom   Hicklová Zdeňka  zajela opět výborné jízdy  a skončila na  6.místě, stejně výborné jízdy předvedla i Zdena Hicklová junior a závod zakončila na 7. místě.  Jitka Pyrochtová byla na 11. místě. Oba předešlé závody se jely jako dvoukolové a poslední den se jela kombinace  jedno kolo slalomu a jedno kolo obřího slalomu. Zdena Hicklová junior v kombinaci dosáhla na 5. místo, když v obřím slalomu zajela třetí nejrychlejší čas. Zdena Hicklová závod nedokončila výpadkem ve slalomu a družstvo zezadu  jistila Jitka Pyrohtová 12. místem.
Tyto výsledky jim zajistili nečekaný úspěch a vynesli jim třetí místo a bronzové medaile v celkovém hodnocení národů   za  vítězným teamem  Švýcarska a druhým teamem Francie. Muži v hodnocení národů dosáhli na 7. místo a k tomuto výsledku přispěl další Třebovák Ladislav Švarc, který se rovněž na tyto závody v roce 2018 kvalifikoval.
Zdena Hicklová není  v závodění v alpských disciplínách žádný nováček, pravidelně každoročně  na Světovém poháru Masters v Peci pod Sněžkou stojí na stupních vítězů, v roce 2016 na MS Masters ve Špindlerově Mlýně  v super G skončila na 4. místě a v obřím slalomu získala stříbrnou medaili za           2. místo.  Ani dcera Zdena Hicklová junior není žádný nováček. Od kategorie žáků po dospělé pravidelně stála na stupních při vyhodnocení seriálů závodů Pohár Vysočiny, Pohár Orlických hor a také v jednotlivých závodech. Těchto závodů se zúčastňují  kromě závodníků z Čech a Moravy obvykle také dva týmy z Polska.  Je také účastníkem dvou Olympiád dětí a mládeže. Obě dvě jsou členy SKI TEAMU Česká Třebová, z.s. a společně Milanem Hicklem (syn a bratr) působí jako trenéři spolku a všichni tři předávají bohaté zkušenosti ze závodění dětem a mládeži, které trénují. Více na www.skiteamct.cz.
Ski Dostál