Jak jsme si v roce 2014 v zastupitelstvu města "naběhli"
Jde o nešťastná usnesení zastupitelstva města Česká Třebová z února 2014, kdy jsem se na návrh starosty města (Bůh ví proč)  zřekli připojení u Litomyšle, o které nyní opět bojujeme. Čert nám byl  tento návrh dlužen. Bohužel  se nepodařilo ani návrh dodatečně na zářijovém jednání  ve stejném roce zrušit po té, co v aktualizovaných Zásadách Pardubického kraje nebylo naivně předložené "naše přání"  vyslyšeno. Přineslo více škody než užitku, že?

Ze zápisu jednání zastupitelstva města 

Za všechno hovoří část zápisu z tohoto jednání zastupitelstva města dne 24.2. 2014, který dále uvádím.  Pro úplnost je třeba ještě napsat, že  na tomto jednání nebyli přítomni (a omluvili se) zastupitelé Ing. Dalibor Zelený, JUDr. Martin Netolický, PhD. a Mgr. Josef Kopecký. (Pro zrušení sjezdu u Litomyšle tedy také nehlasovali).

Další jednání v českotřebovském zastupitelstvu, na kterém se znovu jednalo o možnosti od zrušení sjezdu odstoupit se konalo 22.9. 2014. Bylo to poté, co změněný územní plán kraje s křižovatkou Litomyšl - sever NAdále počítal a usnesení ZM z 24/2 2014 ztratilo smysl. 

Za vše opět mluví úryvek ze zápisu z tohoto jednání, na kterém jsem navrhl revokaci neuváženého rozhodnutí z 24. února 2014, ale byl jsem opět jediný, který pro to hlasoval. Zastupitelský sbor ale opět nebyl kompletní: omluveni byli Ing. Dalibor Zelený, JUDr. Martin Netolický, Mgr. Eva Ostruszková a Ing. Jan Carba.  Jak nyní můžeme vidět, je to skutečně tak, jak jsem tedy řekl a jak je zapsáno. Bylo tehdy v únoru 2014 odhlasováno škodlivé USNESENÍ a čtenář si sám může určit, kdo k tomu dal podnět a kdo za to může.

V textu zápisu si všimněte, jak velké neznalosti  tehdy prezentovali jako argumenty radní Bohumír Nejedlý a starosta Jaroslav Zedník. Přece platí povinnost implementovat koridory a trasy z územního plánu vyššího územního celku do plánu měst a obcí !  A zarážející je, že je neopravil ani žádný odborník z naší radnice.