Českotřebovský deník 83/2019 (25/3) 

 V pondělí 25.3. odpoledne byli vyhlášeni nejlepší sportovci města za rok 2018- Více ve zvláštním článku.


Slavnostní zakončení letošního soutěžního ročníku CHL

Nejdříve se konal finalový vápas soutěže,ve kterém v pondělí 25. března porazil tým proplast HC TEPI 9 : 3, když ještě po druhé třetině byl stav nepozhodný 3 : 3. Závěr patřil jednoznačně “ústeckému” týmu, v kterém ovšem hraje spousta Českotřebováků. Následovalo slavnostní předávání pohárů a věcných cen za umístění cen všem zúčastněným týmům, oceněni byl také nejlepší střelec Miroslav Váně (Proplast), neproduktivnější hráč Tomáš Zavřel (Proplast), který také získal ocenění za největší počet asistencí a nejlepší brankář Leoš Prachař (Turováci). Ceny předávala starostka města Magdaléna Peterková a jednatel společnosti Ekobi Zdeněk Řehák, který byl jistě ke spokojenosti všech také ředitelem celé soutěže.
 
 POŘADÍ TÝMŮ V MĚSTSKÉ HOKEJOVÉ LIZE CHL

I. LIGA 
1. Proplast
2. HC TEPI tepelná čerpadla
3. Skala team
4. ADBA Ústí n.O.
5. Baniti
6. Lomax Česká Třebová
7. HC Flyers Česká Třebová
8. 4 dox
 
II. LIGA
1. HC Lumius
2. HC RYDO Česká Třebová
3. HC Třebovice
4. Hostalek WV
5. HC Calibra
6. ZD Dolní Újezd
7. HC Sokol Lhotka
8. HC Typos Česká Třebová
9. HC Papos
 
III. LIGA
1. HC LDM
2. HC QANTO Bystřec
3. TUROVÁCI Podlesí
4. SudNEtřeba
5. HC Kačeři Kerhartice
6. HC Kocouři Skořenice
7. HPS Osík
8. TJ Sokol Řetová
9. HC CZ LOKO

Po dvou letech je tu opět soutěž Stavba roku

Před deseti lety začal Pardubický kraj vyhodnocovat nejlepší stavby, které byly postaveny na jeho území v uplynulém roce, později ve dvou předchozích letech. Další ročník soutěže vyhlásili radní Pardubického kraje také letos. Lhůta pro nominování staveb je do prvního července.
Na soutěži Stavba roku v Pardubickém kraje se podílí také Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT) a Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR (SPS). „Společně chceme veřejnosti ukázat stavebně a technologicky kvalitní a esteticky hodnotné stavby, prostě příklady dobré praxe. Propagujeme tím nejen zajímavé návrhy architektů a zpracování stavebních inženýrů, ale i výborně odvedenou stavební a řemeslnou práci,“ poznamenává 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který stojí už řadu let v čele organizačního štábu.
Do soutěže mohou být přihlášena pouze ta stavební díla, která byla v Pardubickém kraji zhotovena, zkolaudována nebo uvedena do provozu v období od 1. 7. 2017 do 30. 6. 2019. Uzávěrka přihlášek je do 1. července 2019. 
Na základě doporučení poroty vyhlašovatel určí nejvýše čtyři stavby, kterým udělí titul „Stavba roku 2019 v Pardubickém kraji“ a dále může udělit dvě čestná uznání. Vyhlašovatel na základě internetového hlasování současně udělí Cenu veřejnosti. „Letos jsme se domluvili, že stejně jako tomu je v celostátní soutěži Stavba roku, tak i my opustíme hodnocení v kategoriích. Vyzdvihneme pouze výjimečná díla v souvislosti s jejich kvalitou, estetikou a naplňováním účelu, pro který byly postaveny,“ informoval Línek.
V předchozím roce vyhrály rodinný dům v Žamberku, Dostavba piaristické koleje v Litomyšli, Administrativní a vývojové centrum pardubické firmy ERA, Revitalizace Tyršových sadů v Pardubicích a vyhlídka Milada na hradu Lichnice. Veřejnost v anketě na internetu nejčastěji hlasovala pro obecní kapli v Mladoňovicích – Deblově, která vznikla ze dvou nepotřebných trafostanic.

Výsledky letošního ročníku soutěže budou vyhlášeny 18. září 2019 v sále Jana Kašpara Krajského úřadu Pardubického kraje. K tomu se letos připojí i výstava 10 let Stavby roku v Pardubickém kraje ve Východočeské galerii, v Domě U Jonáše v Pardubicích, ke které vyjde i zajímavý katalog.