Šokující obrat a POSTUP Kohoutů!!!                 

Hokejisté České Třebové si potřetí za sebou zahrají finále krajské ligy!! V rozhodujícím pátém semifinálovém střetnutí sice na začátku druhé třetiny prohrávali na ledě Moravské Třebové o tři branky, jenže potom předvedli nevídaný obrat a gólem v prodloužení se probojovali do finále soutěže. První finálový duel se bude hrát v neděli 10. března v Chrudimi, doma se Kohouti představí ve středu 13. března.

Moravská Třebová - Česká Třebová 5:6 v prodloužení (3:1, 2:2, 0:2 – 0:1)

Branky: 6. Pavlovský (Čikl), 20. Čikl (Pavlovský, Augustin), 20. Langr (Faltus, Muselík), 22. Adolf (Marek, Řehulka), 39. Adolf – 4. Křečan (Daněk, Hemský), 31. Křečan (Hemský, Filip), 38. Fúzik (Prachař, Velinský), 44. Fúzik (Král, Krejza), 47. Hemský (Křečan, Poul), 64. Filip (Hemský, Šejba).

Rozhodčí: Bernat, Čížek – Kis, Schaffer. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Diváků: 1125. Nejlepší hráči: Pavlovský, Čikl, Augustin, Langr, Marek – Nesvadba, Hemský, Křečan, Filip, Fúzik, Prachař. Konečný stav série: 2:3.

Moravská Třebová: Turek – Rajnoha, Janošek, Schneider, Muselík, Janků, Hradil – Pavlovský, Čikl, Augustin – Langr, Faltus, Kobza – Řehulka, Marek, Fibrich – Adolf, Scheuter.

Česká Třebová: Sajdl – Nesvadba, Jemelka, Poul, Šejba, Daněk, Škvor -  Křečan, Filip, Hemský – Král, Prachař, Fúzik – Velínský, Štefka, Krejza.

Do návratu vyloučeného obránce Slovanu Muselíka chyběly pouhé tři vteřiny, když se v čase 3:25 po spolupráci s Filipem a Daňkem trefil Křečan – 0:1. Z jednobrankového vedení se Kohouti radovali dvě minuty. Po chybě ve vlastním obranném pásmu se puku zmocnil Čikl, přihrál Pavlovskému, který v čase 5:38 zblízka vyrovnal – 1:1.

V polovině první třetiny se do několika slibných příležitostí dostali hokejisté České Třebové.  Po střele obránce Škvora vyrazil brankář Turek puk k překvapenému Krejzovi, který mířil vedle domácí branky. Vzápětí vypálil od modré Nesvadba, jeho dělovka skolila útočníka Fibricha. Po bleskovém výpadu o sobě znovu dala vědět elitní útočná formace Slovanu, ve vyložené gólové šanci selhal kapitán Čikl.

Domácí hokejisté si vše vynahradili v závěru první třetiny, kdy dvakrát nachytali Kohouty v nedbalkách. Nejprve potrestali vyloučení českotřebovského kapitána Šejby (sekání),  když v čase 19:08 skóroval Čikl – 2:1. Ještě před první sirénou se Slovan dostal do dvougólového vedení! V čase 19:41 rozjásal domácí fanoušky Langr – 3:1.

Mikrospánek Kohoutů pokračoval v úvodu druhého dějství. Hosté pasivně přihlíželi akcím výborně bruslícího a důrazného soupeře, za což byli zákonitě potrestáni. V čase 21:43 se trefil domácí Adolf – 4:1. O malý okamžik později mohlo být ještě hůř, ve 23. minutě totiž po střele Pavlovského zachránila gólmana Sajdla levá tyčka.

Kohouty probraly změny v sestavě. Do obrany se posunul útočník Král, jeho místo vedle Prachaře a Fúzika zaujal Krejza, naopak na křídle, v útoku s Velinským a Štefkou, začal hrát Šejba.

Do první slibné střelecké příležitosti se ve 25. minutě protáhl Krejza, bohužel se netrefil. Po hezké přihrávce Daňka se nedokázal gólově prosadit ani Velinský. V polovině střetnutí naopak nezaváhal Křečan – 4:2. Ve 33. minutě si na Hemského vyšlápl Pavlovský (faul loktem), hosté však přesilovku nevyužili. Za nedovolený zákrok v útočném pásmu byl naopak vyloučen Jemelka: 39 vteřin hrála obě mužstva ve čtyřech, Kohouti se pak úspěšně dlouhých 81 vteřin bránili ve čtyřech proti pěti.

Hosté pokračovali ve zlepšeném výkonu a dokázali přidat třetí gól, který v čase 37:16, po skvěle načasované Prachařově přihrávce, vstřelil Fúzik – 4:3. Ještě před druhou sirénou chyboval brankář Sajdl. Lehce nahozený puk se rozhodl vyrazit do rohu kluziště, odkud jej Adolf nasměroval zpátky před českotřebovskou branku a k překvapení všech z toho byl pátý gól – 5:3. V čase 39:37 byl ještě vyloučen domácí bek Muselík.

Přesilová hra se Kohoutům vůbec nepovedla. Na začátku třetí třetiny měli 97 vteřin na ledě o jednoho hráče víc, vystřelit na domácí branku nedokázali. Důležité bylo, že hosté nehodili flintu do žita a trpělivě pokračovali v nátlakové hře.

Dočkali se v čase 43:29, kdy Královu přihrávku pohotově tečoval Fúzik – 5:4.  Domácí tým vypadl z role a začal se vážně strachovat o výsledek. S obrovským nasazením hrající Kohouti se naplno radovali v čase 46:09, kdy se pod horní tyčku zblízka trefil Hemský – 5:5.

Neuvěřitelná hokejová partie gradovala, o vypjaté momenty nebyla nouze na obou stranách. V čase 51:16 byl vyloučen Krejza, domácí hráli 49 vteřin čtyři na tři, Kohouti přežili a ubránili se dalších 71 vteřin ve čtyřech proti pěti.  Obrovskou šanci měl Augustin, kterého vychytal Sajdl.

Po vyloučení Marka (53:54) prožívali horké chvíle hokejisté Moravské Třebové. Výbornou příležitost měl Filip, ale přestřelil. Po zaváhání Fúzika se v oslabení řítil na branku Kohoutů domácí Langr, ani on branku nevstřelil. V závěrečných dvou minutách sevřeli Kohouti soupeře do kleští, vychýlenou mušku měli Křečan s Prachařem.

Do pětiminutového prodloužení nastoupili na straně Slovanu Rajnoha, Augustin a Pavlovský, na straně Kohoutů Nesvadba, Křečan a Filip. V 62. minutě se domácí dostali do rychlého přečíslení, Pavlovský přihrál do gólové šance Markovi, jehož šanci zmařil brankář Sajdl.

V čase 63:46 udeřilo na druhé straně. Šejba s Hemským poslali do úniku Filipa, který perfektně provedeným blafákem oklamal gólmana Turka – 5:6 a poslal Kohouty do FINÁLE.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Martin Palinek, trenér Kohoutů:
„Myslím si, že jsme ve druhé polovině zápasu měli víc sil. Vyšla nám sázka na dvě silné pětky, všechny hráče musí pochválit za obrovskou bojovnost. Nakonec celý zápas rozhodl a finále vystřelil ten nejstarší a nejlepší, útočník Martin Filip. Mám pocit, že jsme vyhráli zaslouženě."

Jaký bude finálový program

Ve finále krajské hokejové ligy se střetnou týmy, které po základní části soutěže figurovaly na prvním (Chrudim) a na pátém místě (Česká Třebová). Série se hraje na tři vítězné zápasy.

Neděle 10. března:
Chrudim – Česká Třebová (17.00).

Středa 13. března:
Česká Třebová – Chrudim (18.30).

Neděle 17. března:     
Chrudim – Česká Třebová (17.00).

Případný 4. zápas – středa 20. března:
Česká Třebová – Chrudim (18.30).

Případný 5. zápas – neděle 24. března:
Chrudim – Česká Třebová (17.00).

Utkání o 3. místo:
Neděle 10. března: Chotěboř – Moravská Třebová.

Neděle 17. března.: Moravská Třebová – Chotěboř.