Kohouti slavili v hotelu Uno                 

Kohouti se dočkali. Po dvou třetích a po dvou druhých místech v krajské lize Pardubického kraje a Kraje Vysočina vybojovali hokejisté České Třebové mistrovský titul, když ve finálové sérii porazili 3:1 na zápasy favorizovanou Chrudim. Zlatá oslava Kohoutů, které se zúčastnila stovka 90 pozvaných, proběhla v orlickoústeckém hotelu Uno.

„Je za námi sezona, která skončila tím nejlepším způsobem. Vyhráli jsme a je to úspěch, kterého bychom si měli všichni vážit. Nikde není psáno, že se bude v budoucnu opakovat,“ prohlásil předseda klubu Vladimír Vaněk, který nezapomněl zdůraznit, že cesta Kohoutů za titulem byla velmi obtížná.

„Byla to naše šestá sezona v krajské lize a z mého pohledu byla nejobtížnější. Na jedné straně zdravé ambice klubu a vysoké cíle generálního partnera, na straně druhé odchody tří klíčových útočníků, Moučky, Jindřicha a Vlčka. V kabině se objevilo třináct nových hráčů, v průběhu sezony navíc došlo k výměně na postu trenéra, když v polovině prosince loňského roku Jaromíra Jindřicha nahradil Martin Palinek,“ připomenul Vladimír Vaněk.

Nejvýznamnějším partnerem klubu je strojírenská společnost Rieter CZ Ústí nad Orlicí, jejíž generální ředitel Jan Lustyk vytyčil před sezonou jasný cíl. „Na prvním setkání s hráči jsem řekl, že po dvou třetích a dvou druhých místech nemůžeme mít jiné ambice než vítězství. Věděl jsem, že vedení klubu dělá pro úspěch maximum. Také proto jsem věřil, že náš tým může stanovený úkol splnit. Začátkem prosince jsem měl určité pochybnosti, mužstvo bylo v poměrně hluboké krizi. Výměna trenéra byla impulsem, po kterém všechno postupně nabralo správný směr.“

Před sezonou optimisticky naladěný Jan Lustyk připomenul, že se mu splnilo velké osobní přání. „Přál jsem si, abychom vyhráli před vlastními fanoušky. To se povedlo a já právě fanouškům děkuji za to, jak své mužstvo povzbuzovali v průběhu celé sezony. Vyhráli jsme a já děkuji všem, kteří se o tento velký úspěch zasloužili. Hráčům, členům realizačního týmu a jmenovitě panu Vaňkovi, který odvedl obrovský kus práce. Moje poděkování patří dalším sponzorům,“ uzavřel Jan Lustyk.

Kohouti vyhráli nejen sportovní část krajské ligy, ale zopakovali své loňské prvenství v návštěvnosti. Doma odehráli dvacet zápasů, které sledovalo celkem 12 751 diváků, což dalo výborný průměr 638 diváků na jedno utkání. Skvělou diváckou kulisu mělo semifinálová série s Moravskou Třebovou a pochopitelně také finálové souboje s Chrudimí. Na čtvrtý finálový duel s Chrudimí přišlo 1 398 diváků, což je nový divácky rekord!

„Jsem hejtmanem Pardubického kraje, ale protože pocházím z České Třebové, fandil jsem Kohoutům. Viděl jsem několik zápasů, všechny měly skvělou atmosféru. Zasloužili se o to hráči obou mužstev, ale především diváci. Česká Třebová žila několik týdnů hokejem, já jsem si to užil. Blahopřeji Kohoutům ke zlatu a také k tomu, že jsou – po pardubickém Dynamu – druhý nejlepším hokejovým mužstvem celého regionu,“ prohlásil na páteční oslavě hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Ještě před páteční večerní oslavou v hotelu Uno přijala Kohouty v obřadní síni městského úřadu starostka České Třebové Magda Peterková. „Chtěla jsem hráčům a celému klubu poděkovat za skvělou práci a propagaci našeho města. V play off jsem se snažila na hokej chodit pravidelně a potěšilo mne, že v jednu chvíli jsem byla pro Kohouty určitý štístkem. Rozhodující finálový zápas jsem bohužel neviděla, fandila jsem a velké drama prožívala v Itálii.   
Na slavnostním večeru proběhla dražba dresu útočníka Martina Filipa, který za částku 10 500 korun získala starostka Magda Peterková. Ve spolupráci s vydražitelem věnuje hokejový klub získané peníze na charitativní účely, k události se vrátíme.

Pátek 29.3. odpoledne HC Kohouti na českotřebovské radnici


  • Pátek večer - Hotel Uno Ústí nad Orlicí