Masopust v Domově pro seniory         

Bylo to v pátek 1. března, kdy spolek Za jeden provaz uspořádal hudební vystoupení v maskách,  první svého druhu. Pro seniory byla přichystána divadelní scénka společně s lidovými písněmi za doprovodu harmoniky. K vidění byla například maska kobyly, kata, báby, dědka nebo smrtky. Masky také navštívily seniory na jejich pokojích, kde jim zazpívaly lidové písně a popřály pevné zdraví do tohoto roku.  Atmosféra byla velice příjemná a uvolněná. Někteří neskrývali své emoce a bylo na nich vidět, že jsou rádi za naši návštěvu. Bylo krásné vidět radost a úsměvy na jejich tvářích. Spousta z nich se zapojila do zpívání lidových písní.
Pro seniory to určitě bylo takové nevšední odpoledne, a určitě na něj ještě  dlouho budou vzpomínat. I pro nás, pro účastníky této akce, to bylo velice obohacující odpoledne a  přeci jen nic nemá takovou hodnotu, jako vykouzlit člověku úsměv na tváři. Snažili jsme se udělat co  nejlepší atmosféru, aby si to užili, a myslím, že se nám to povedlo, za což jsme nesmírně rádi.
Děkujeme Heleně Mechlové za spolupráci a pomoc s programem,   DDM Kamarád za půjčení kostýmů, Radce Mikulecké za skvělý hudební doprovod a také studentkám gymnázia, které se na této akci podílely.
Další akcí Spolku Za jeden provaz bude 5.- Benefiční notování  11. května od 17:00 v Národním domě.
Emma Kameníková, Karolína Fabiánková, foto Sára Blaško