Otevřený dopis (dotaz) investorovi úprav koryta Třebovky
Ráda bych se zeptala, kdo navrhuje úpravu toku řeky Třebovky tak, že vykácíte  neuvěřitelných 1343 ks stromů a zřejmě bez náhrady? 
Dnes, kdy se konečně mluví o nutnosti zadržení vody v krajině, budete opět dělat z Třebovky v délce 11 km "splachovač". Jen aby  voda odtekla co nejrychleji jinam, pokud vůbec nějaká v těchto suchých letech naprší.Chápu, že lidé bydlící poblíž řeky, se obávají jednou povodně, ale pak zase sucha. 
Cožpak není nějaké rozumnější řešení při kterém by mohla alespoň část stromů zůstat? Právě stromy zadržují vodu, produkují kyslík, čistí, zvlhčují a ochlazují vzduch,........... a v neposlední řadě poskytují útulek ptákům a stín lidem. V posledním horkém létě byl každý strom záchranou. Kam se asi před sluncem schovají třeba senioři z domova důchodců?
Jsem rodilá Třebovačka a i když už bydlím jinde, na České Třebové a na celé naší vlasti mi záleží . Je mi 67 roků a pamatuji ve Třebové jen dvě povodně. Nelze vyloučit, že zase nějaká přijde, ale tím, že zregulujeme řeky, určitě situaci nezlepšíme. 
Děláte obdivuhodné stavby, odvádíte asi skvělou práci, ale je opravdu tento projekt optimální? Doufám, že mám jen špatné nebo neúplné informace a že Třebovku a její okolí neproměníte v betonový žlab.
Informace jsem čerpala z :
  http://www.hochtief.cz/nase-projekty/referencni-projekty/ekologicke-vodohospodarske/trebovka-trebovice-ceska-trebova-uprava-toku-stavebni-cast
 
Ing. Lída Vašková.
 
Jaké bylo vlastně před 100 lety staré koupaliště skromné a současně krásné.....

Snímky jsou z pátku 29.3. a ze soboty 30.5., kdy bylo již všechno na levém břehu zlikvidované. Pravý břeh zůstává....